Zorlu Enerji Çalışanları “Zorlu Düğün”e Koştu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zorlu Enerji Grubu Oyuncuları, ilk oyunları “Zorlu Düğün”ü 16 Nisan Cumartesi günü Ortaköy Afife Jale Sahnesi’nde sergiledi. Zorlu Enerji Grubu’nun farklı bölümlerinde görev alan 15 amatör oyuncu “Zorlu Düğün” ile ilk kez sahneye adım attı. 16 Nisan’da 2 kez sergilenen oyunu şirket çalışanlarından oluşan toplam 400 kişi izledi.

Zorlu Düğün’ü Hande Ortaç Aksoy, Anton Çehov’un Düğün ve Boğaziçi Üniversitesi Oyuncuları’nın Çingene’nin Şarkısı oyunlarından esinlenerek yazdı. Oyun, üç kuşak kadının, büyükanne, anne ve torunun, hayatın getirdikleri ile hayalleri arasında sıkışmış yaşamlarını anlatıyor. Cihan Aksoy’un yönettiği “Zorlu Düğün”de, anonim müziklerin yanı sıra, Emir Kusturica’nın Çingeneler Zamanı filminden “O Chaveja” ve “Djilaben Rromalen”, Goran Bregoviç’in Alkohol albümünden “Paradehtika” ve Pantalis Voulgaris’in Gelinler filminden Stamatis Spanoudakis’in bestelediği “Gelinler,” oyun müziği olarak kullanıldı.

Fikir şirket çalışanlarından çıktı

Zorlu Düğün, Zorlu Enerji’de Satınalma Uzmanı olarak çalışan Aylin Erdem ve arkadaşlarının önerisi ile ortaya çıkmış bir proje. Grup, bir tiyatro eserini oynama fikrini şirketin Kurumsal İletişim bölümüne iletmiş ve olumlu yanıt almış. “Gönüllü oyuncular” bulmak amacıyla şirket çalışanlarına e-posta atılmış. Yoğun bir ilgiyle karşılaşılmış.

Temel oyunculuk eğitimi ve oyunun sahneye konması konusundaki destek “Akademi 35 Buçuk”tan alınmış. Ön elemeler sonunda ekip 15 kişiye kadar inmiş. Oyunculardan 4’ü erkek, 11’i kadın. İnsan Kaynakları, Satınalma, Kurumsal İletişim, Muhasebe, Doğalgaz grubu gibi farklı bölümlerden katılım sağlanmış.

Grup, Akademi 35 Buçuk yönetiminde, tiyatro ve sinema oyuncusu Altan Gördüm’ün sanat danışmalığında 2010 Aralık ayında çalışmalara başlamış. 4 haftalık temel oyunculuk eğitiminin ardından 4 ay boyunca haftada iki gün toplu prova yapılmış. Toplu provaların yanı sıra iş saatleri dışında kalan zamanlarda da bir araya gelerek çalışmışlar.

“Proje, şirket içi dayanışmayı artırdı”

Zorlu Enerji Kurumsal İletişim Müdürü Şebnem Erverdi bir “iç iletişim projesi” olan Zorlu Düğün’ün kurum içinde büyük bir heyecan yarattığını söylüyor: “Kendi içimizdeki dayanışmayı görünce şaşırdık. Değişik birimlerdeki arkadaşlar birbirini tanıdılar. Birbirlerine toleransları arttı. Yöneticilerimiz sanata katkı yapma motivasyonuyla onlara destek verdi. İzin istediklerinde esnek davrandılar. İlk davetiyeleri hazırladık. Şirketle paylaştığımızda bütün katlarda bayram havası esti. Afişler astık, büyük ilgi gördü” diyor.

Zorlu Enerji Satınalma Uzmanı Aylin Erdem bu projede “Prodüksiyon Amiri” olarak çalışıyor. Oyuncuların zorlu bir seçim sürecinden geçerek belirlendiğini söyleyen Erdem şöyle devam ediyor: “Elimizden geldiği kadar her şeyin en iyisini yapmaya çalıştık. Provalar dışında şirkette sürekli bir araya geldik. Bir e-posta grubu oluşturarak sürekli iletişim sağladık. Bu proje bize birbirimizi yakından tanıma fırsatı verdi. Takım olmanın ne demek olduğunu çok iyi kavradık. Hep birlikte başardık.”

“Disiplinli, fedakarca ve çok çalıştılar”

Yönetmen Cihan Aksoy, grubun performansından çok memnun olduğunu belirtiyor: “Disiplinleri çok yüksekti, provaları hiç aksatmadılar, fedakarlık etiller ve çok çalıştılar.” Bir tiyatro oyununu sahneye koymanın şirket içindeki sosyal faaliyetlerden çok farklı olduğunun altını çizen Aksoy, “O tür etkinliklerde stres atıyorlar. Bu çalışma stresli oldu. Ancak sonuçta 15 kişinin bir arada çalışmasının nasıl bir şey olduğunu öğrendiler” diyor.

ZORLU DÜĞÜN’ÜN KÜNYESİ:

  • Sanat Danışmanı: Altan Gördüm
  • Kurgu: Hande Ortaç Aksoy, Nezih Cihan Aksoy
  • Yazan: Hande Ortaç Aksoy
  • Yöneten: Nezih Cihan Aksoy
  • Kostüm Tasarım: Malike Başkan Altan
  • Işık-Efekt: Nezih Cihan Aksoy
  • Oyuncu Kadrosu: Aylin Erdem, Belkıs Çelik, Berhan Dumlu,Demet Şahin, Erdal Kaya, Hakan Karan, Jülide Ürgüplüoğlu, Keziban Pehlivan, Mustafa Onur Erdoğan, Müjgan Selik, Nilüfer Kesim, Pınar Güngör, Selim Alan, Selma Dursun, Songül Okat, Umut Bozkuş

Monster

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.