Skandalların Faturası Hep Kadınlara Çıkıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pınar Yılmazerler’in Nilgün Belgün ile yaptığı söyleşinin tiyatroda taciz gündemi ile ilgili bölümünü yayınlıyoruz.

Ali Saydam’la beraber program yapan Nilgün Belgün, yıllarını tiyatroya vermiş bir isim. Tiyatro dünyasına damgasını vuran Hande Ataizi-Cihan Ünal polemiğine bakış açısı da daha farklı: “Tiyatronun adı bu tür skandallarla anılmamalıydı!”

HANDE’NİN AVRUPAİ İMAJI BU ÜLKEDE KABUL GÖRMÜYOR

Son zamanlarda tiyatronun adı biraz skandallara karıştı, farkında mısınız?

– Tiyatro da bu işlere karıştı ya, şoktayım. Fakat o kadar zor işler ki; aynı Tarkan’la Hülya Avşar gibi. Hande’nin de (Ataizi), Cihan’ın da (Ünal) yeri bende ayrıdır. Hatta Hande’nin tiyatro yapmasının özel sebebiyim. Onu yollarda görüp tanımadığım halde “Hande mutlaka tiyatro yapmalısın” demişimdir. Eskiden bir oyunda oynamıştı, Yıldız Kenter’in talebesidir. Çok yetenekli bir kızdır. Burada iki kişi arasında geçenin ne olduğunu bilmiyoruz. Ama ikisinin arasında önemli bir sorun var, bu kesin. Hande bu kadar yüzmüş yüzmüş kuyruğuna gelmiş, neden son anda oyuna gitmesin? Mutlaka bir sebebi var.

“Cihan Ünal bana çok yaklaştı sahnede” açıklaması yaptı…

– Dizilerde de öyle şeyler oluyor, aşklar yaşanıyor ama bu kızın hayatında zaten biri var. Hayatında biri varken böyle bir şey olanaksız. Şimdi Hande bunu söylese bir türlü, söylemese bir türlü. İki kişi arasındaki şeyi, iki kişi bilir. Bir tek şey kötü; Cihan Ünal’ın “Onun geldiği yer belli, benim yerim belli” gibi sözler sarf etmesi. Bizler halkın gözünde örnek olunması gereken insanlar durumundayız. Onun için ben kimsenin birbiriyle bu tarz konuşmasından mutlu olmuyorum. Çünkü topladığın zaman çok az kişiyiz ve çok önde olması gereken insanlarız. Hande’nin Avrupai bir imajı var. O imajın da bu ülkede çok kabul görmediği belli. Ne olursa olsun sonuçta kadınlara çıkıyor skandalların faturası. Ben ona üzülüyorum. Ayrıca tiyatro çok önemli bir sanat dalı. Ben tiyatro sayesinde bütün acılarımı daha kolay atlattım. Tiyatroda bir duyguya giriyorsun, o duygunun sonuna kadar gidiyorsun. O süreç içinde hiçbir şey düşünemezsin. Başka bir karakterde, başka bir duygudasın. İki saat boyunca bir terapi oluyor senin hayatında eğer bir acın varsa. Ben annemi kaybettiğim gün komedi oynadım. Çok zorlandım, pişman oldum. Ama oyun bittiği zaman daha hoşgörüyle, hayata tevekkülle bakmayı öğrendim.

AYÇA BİNGÖL’ÜN ROLÜNÜ BEĞENİYORUM

Tiyatro çalışmalarınız var mı bu aralar?

– Gönlümden çok iyi bir oyun daha geçiyor. Ali (Poyrazoğlu) ile harıl harıl yeni bir oyun hazırlığı içindeyiz. Dizi teklifi geliyor ama istediğim gibi doğru düzgün rol gelmedi henüz. Ters köşe bir rol istiyorum. Mesela “Öyle Bir Geçer Zaman ki”deki Ayça Bingöl’ün rolünü çok beğeniyorum. “Muhteşem Yüzyıl”daki rollerin hepsini seviyorum. Hep komedi, hep komedi… Tamam, komedi ve sit-com her zaman oynayabileceğim bir şey ama ters köşe bir rol beni çok mutlu eder.

Pınar Yılmazerler

Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.