Ahşap Çerçeve'den Yaz Dönemi Kukla Atölyeleri

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ahşap Çerçeve Kukla/Atölye’nin düzenlediği Yaz Atölyeleri 4 Temmuz’da başlıyor. Katılımcılar iki hafta boyunca sürecek yoğunlaştırılmış atölyelerde ipli kukla yapmayı öğrenecekler.

Uluslararası pek çok festivale katılmış ve ödüller almış Ahşap Çerçeve Kukla Tiyatrosu’nun kurduğu atölye bu yaz kukla yapım atölyeleri düzenliyor. İki hafta sürecek atölyelerde katılımcılar kukla sanatçısı Çağrı Yılmaz eşliğinde kendi tasarladıkları ipli kuklaları yapmayı ve oynatmayı öğrenecekler.

4-10 Temmuz ve 11-15 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek iki farklı atölye boyunca katılımcılar kendi tasarladıkları kuklalarını kesecek, oyacak, boyayacak, kostümlerini tasarlayacak ve oynatmaya hazır hale getirecekler.

Atölyeler ile ilgili ayrıntılı bilgiyi aşağıda bulabilirsiniz:

Yaz Atölyesi I: 4-10 Temmuz 2011

Bir hafta süren bu yoğunlaştırılmış atölyede katılımcılar günde beş saat çalışarak kendi tasarladıkları 50 cm boyunda bir ipli kuklayı tamamlarlar.

Çalışmaya kuklanın teknik çiziminin yapılmasıyla başlanır. Yapılan çizimlerden çıkarılan kalıplar strafor ve tahta üzerine aktarılarak kesim için gerekli bloklar hazırlanır. Eğitmenlerce yapılacak kesim işleminden sonra katılımcılar oyma aşamasına geçer ve oyma için gerekli aletlerin kullanımını öğrenirler. Strafor olan parçalar kağıt hamuruyla kaplandıktan sonra boyama işlemi yapılır. Oynatım için kontrol paneli yapıldıktan sonra kuklanın ipleri bağlanarak çalışma tamamlanır.

Atölye için katılımcı sayısı beş kişiyle sınırlıdır.

Yaz Atölyesi II: 11-15 Temmuz 2011

Beş gün sürecek bu atölyede katılımcılar günde beş saat çalışarak 35 cm boyunda tahtadan bir ipli kukla yapacaklardır.

Çalışmaya kukla yapımı için gerekli aletler ve bunların kullanım biçimleri öğretilerek başlanır. Kuklanın vücut parçaları standart kalıplar üzerinden kesilerek oyma işlemi yapılır. Kafa, katılımcının istediği karakter özelliğine göre çizimi yapılarak oyulur. Boyama, kostüm ve aksesuar süslemelerinden sonra oynatım için gerekli mekanizma yapılarak kukla tamamlanır.

Atölye için katılımcı sayısı beş kişiyle sınırlıdır.

Çalışmalar sırasında kullanılacak malzemeler atölyemiz tarafından temin edilecektir.

Ayrıntılı bilgi için: www.ahsapcerceve.com

Paylaş.

Yanıtla