Aspendos Festivali Başlıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından 18’incisi bu yıl düzenlenen Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali, İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin sahneleyeceği Carmen operasıyla başlayacak.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmen, Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali ile ilgili The Marmara Otel’de basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak, Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Ahmet Barut, Akdeniz Turistik Otelciler Birliği Başkanı Sururi Çorabatır da katıldı.

-2 YABANCI KONUK, 8 ETKİNLİK-

Antalya’nın Serik ilçesi yakınlarındaki 2 bin yıllık antik Aspendos Tiyatrosu’nda düzenlenen festivalin 2 Temmuz’a kadar devam edeceğini belirten Gökmen, 2 yabancı konuk topluluğun yer alacağı festivalde, 8 etkinliğin sanatseverlerle buluşacağını bildirdi.

Gökmen, Aspendos Tiyatrosu’nun dünyada antik çağlardan kalmış en güzel sanat mekanlarından biri olduğunu vurgulayarak, böyle bir mekanda Türkiye’de bugüne kadar gerçekleştirilmiş en büyük sanat olayına imza atıldığını ifade etti. Rengim Gökmen, ”Bu tür büyük etkinliklerin Antalya’nın adını dünyada daha farklı ve onurlu şekilde duyuracağını düşünüyoruz. İnsanların, toplumların beyinlerdeki bizim imajımızı daha olumlu noktaya taşımak için böyle sanatsal etkinliklere ihtiyacımız var. Önümüzdeki yıllarda olanaklarımız ölçüsünde ve turizmcilerin desteğiyle bu etkinlikleri sürdüreceğiz” diye konuştu.

Genel Müdür Gökmen, dünyanın önde gelen festivalleri arasında yer alan festivalin açılışının yarın Carmen Operası ile yapılacağını belirtti. Gökmen, ”Festivale bu yıl ilgi çok fazla” dedi.

-VİYANA FİLARMONİ ORKESTRASI SAHNE ALACAK-

Rengim Gökmen, festival kapsamında, 21 Haziran Salı günü gerçekleştirilecek konserde dünyanın en büyük ve en köklü sanat kurumlarından olan Viyana Filarmoni Orkestrası’nın sahne alacağını bildirdi.

Orkestrayı dünyaca ünlü şef Zubin Mehta’nın yöneteceğini, Daniel Barenboim’in solist olarak sahne alacağını kaydeden Gökmen, ”Zannediyorum bu kadar tarihi mekanda onlar da ilk defa çalacak. Antik tiyatro onlar için de büyüleyici olsa gerek” diye konuştu.

Gökmen, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğünün, festivale Viyana Filarmoni Orkestrası’nın katılması için 41 bin avro destek verdiğini söyledi. Konuk topluluğa sanatseverlerin ilgisinin yoğun olduğunu ifade eden Gökmen, Viyana Filarmoni Orkestrası’nın 120 kişilik bir ekiple Antalya’da olacağını belirtti. Gökmen, konser için ellerinde 50 bilet kaldığını ifade etti.

Festival programında yer alan ve 29 Haziran’da sahne alacak Kuğu Gölü balesinin Türkiye’de yapılmış en büyük klasik bale gösterisi olacağını bildiren Gökmen, gösteride Türkiye’de 6 şehirde bulunan Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının oluşturduğu 100 kişilik dans grubunun sahne alacağını söyledi.

-MEDEA’NIN TÜRKİYE PRÖMİYERİ-

Genel Müdür Gökmen, Antalya Devlet Opera ve Balesi’nin festival için özel olarak hazırladığı Medea operasının da Türkiye prömiyerinin 13 Haziran’da gerçekleştirileceğini, İzmir Devlet Devlet Opera ve Balesi’nin Otello isimli eserinin de 16 Haziran’da sahneleyeceğini duyurdu.

Çağdaş dans ve drama projesi olan Barbaros adlı eserin 20 Haziran’da sahneleneceğini bildiren Gökmen, Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin Saraydan Kız Kaçırma operasının da festival programına alındığını kaydetti. Gökmen, festivalin 2 Temmuz Cumartesi günü Abay Kazakistan Akademik Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek Tosca isimli eserle kapanacağını açıkladı.

Rengim Gökmen, Viyana Filarmoni Orkestrası’nın konser biletlerinin 100-250 lira, diğer temsillerin biletlerinin 30-60 lira arasında değiştiğini söyledi.

Basın toplantısı sonunda festivale destek verenlere ve sponsorlara plaket verildi.

Star

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.