Aspendos Festivali Carmen İle Başladı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

18’inci Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nce sahnelenen ’Carmen’ operasıyla başladı.

18’inci Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nce sahnelenen ’Carmen’ operasıyla başladı. Gösteriyi Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile çok sayıda yabancı turistte izledi.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nce bu yıl 18’incisi düzenlenen Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali’nin açılışı, Antik Aspendos Tiyatrosu’nda, İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nce sahnelenen ’Carmen’ operasıyla yapıldı. Türkiye’den ve değişik ülkelerden opera, bale ve senfoni orkestrası topluluklarının gösterilerine ev sahipliği yapacak olan 18’inci Aspendos Opera ve Bale Festivali’nin açılış gösterisine, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmen ile çok sayıda yabancı turist ve sanatseverler katıldı.

Festivalin açılışında sanatseverlere seslenen Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmen, iki kıtayı birleştiren Türkiye’de, önemli sanat topluluklarını biraraya getiren 18’inci Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali’nin, daha fazla artan sanat gücü yarattığını ifade etti. Antalya’nın Antik Aspendos Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen festivalle, Aspendos’un kültürel mirasının da dünyaya tanıtıldığını söyleyen Rengim Gökmen, bu sene cazip festival programı hazırlamaya gayret ettiklerini, festivalde sahne alacak toplulukların sanatla dünyaya barışı yansıtacaklarını açıkladı. Gökmen, konuşmasını yabancı turistler için İngilizce olarak da yaptı.

Gösteride, kalabalık sanatçı topluluğu rol alırken, İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçıları izleyicilerden yoğun alkış aldı. G. Bizet’in 4 perdelik ’Carmen’ operasında, aşk, ihanet ve tutku temaları işlendi. Librettosu Meilhac ve Halevy tarafından yazılan eserde, ’Sıradan bir asker olan Don Jose’nin, özgür ruhuyla ölümü bile göze almaktan vazgeçmeyen ’Carmen’e olan aşkının sadece kendisini değil, çevresindekileri de ateşe sürüklemesi ve kıskançlığıyla katile dönüşmesinin’ hikayesi anlatılıyor.

Milliyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.