Aspendos'ta Dev Prodüksiyon

Pinterest LinkedIn Tumblr +

P.I. Çaykovski’nin güçlü müziğiyle dünya bale tarihinin en sevilen yapıtı olarak bilinen Kuğu Gölü, Türkiye’de ilk kez 90 kişilik dev bir kadroyla 18. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali’nde sahnelenecek.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün isteği üzerine başkoreograf Mehmet Balkan tarafından İstanbul, İzmir, Samsun, Antalya, Mersin ve Ankara müdürlükleri bale topluluklarından derlenen 90 kişilik dansçı kadrosunun görev aldığı Kuğu Gölü’nde, İzmir DOB Orkestrası’nı dünyanın ünlü opera bale şeflerinden Stutgart orkestrasının genel müzik direktörü James Tuggle yönetecek.

Eser, 29 Haziran Çarşamba günü Aspendos Antik Tiyatro’da sanatseverlerle buluşacak. Eser aynı kadro ile 4 Temmuz’da da İzmir’de sahnelenecek.
ESERE YENİ YORUM

Özgün hali dört perde olan, ancak genellikle üç perdelik versiyonu sahnelenen Kuğu Gölü’nü Mehmet Balkan iki perde olarak yeni bir yorumla hazırladı. Bu yoruma göre yapıtın güncel librettosu Şefik Kahramankaptan tarafından yazıldı. Lale Balkan tarafından sahneye konulan yapıtın koreografisi Mehmet Balkan’a ait. Özellikle ‘beyaz sahne’ olarak bilinen kuğuların toplu danslarında Petipa ve İvanov’un çizgisinden yola çıkan Balkan, danslarda ve akışta pek çok yeniliğe başvurdu. Sahne ve giysi tasarımı Savaş Camgöz tarafından hazırlanan, ışık uygulamasını Taner Aydın’ın yaptığı Kuğu Gölü’nde, temiz bir aşkın, büyü ve kötülüğe nasıl galip geldiği anlatılıyor.

Haberx

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.