Başbakana Hakaret Davasında Beraat!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

3 mezun 16 üniversite öğrecisi amatör tiyatrocu, oyunlarında ’Başbakan’a hakaret ettikleri’ iddiasıyla yargılandığı davadan beraat etti.

Hakim Tülay Öztürk, sanıkların üzerlerine atılı suçu işlediklerinin sabit olmaması nedeniyle ayrı ayrı beraatlerine karar verdi.

Çatalca 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen karar duruşmasına “Başbakan’a hakaret” suçundan haklarında 2 yıla kadar hapis cezaları istenen tutuksuz sanıklardan Emre Yalçın, Neval İlknur, Emre Savcı, Ozan Çoban, Erman Çelik ve taraf avukatları katıldı.

“SANIKLARIN AYRI AYRI BERAATLERİNE KARAR VERİLMESİNİ TALEP EDERİM”

Sanıkların avukatı Şerif Özgür, olayda hakaret kastının olmadığını belirterek, “Müvekkillerim tiyatro içeriğinde geçen sözleri bir siyasi partinin genel başkanına yönelik eleştiri içeriğinde söylemişlerdir. Suçun unsurları oluşmamıştır. Sanıkların ayrı ayrı beraatlerine karar verilmesini talep ederim” dedi.

“SANIKLARIN CEZALANDIRILMALARINA KARAR VERİLMESİNİ TALEP EDERİZ”

Şikayetçi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Abdulllah Güler de ,” Politik tiyatro oyunu adı altında söylendiği sabit olan sözlerin, gerek müvekkilin üzülmesine neden olduğu, iç huzurunu bozduğu ve toplum önünde rencide amaçlı olduğundan suçun unsurlarının oluştuğunu düşünüyoruz. Eleştiri sınırları aşılmıştır. Bu nedenle sanıkların cezalandırılmalarına karar verilmesini talep ederiz” diye konuştu. Söz alan sanık öğrenciler de beraatlerine karar verilmesini istedi.

ÖĞRECİLERE BERAAT

Davayı karara bağlayan Hakim Tülay Öztürk, sanıkların üzerine atılı suçu işlediklerinin sabit olmaması nedeniyle ayrı ayrı beraatlerine karar verdi.

“SESİMİZİ KISMAYA ÇALIŞANLARA BOYUN EĞMEYECEĞİZ”

Kararın ardından basın açıklaması yapan öğrenciler, ” “İşportacı” demek serbest. Beyoğlu Kumpanya olarak bildiğimizi yapmaya, gençlerin ve emekçilerin sesini temsil etmeye devam edeceğiz. Sesimizi kısmaya çalışanlara boyun eğmeyeceğiz” dedi.

“ÖĞRENCİLERİN 2 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYORDU”

İddianamede şüphelilerin, müştekiye alenen hakaret suçunu işledikleri, bu nedenle 2 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları talep ediliyordu.

OLAYIN GEÇMİŞİ

11-12 Temmuz 2010’da Çatalca Belediyesi tarafından düzenlenen Erguvan Şenlikleri’nde sahne alan Beyoğlu Kumpanya, “Tayyip Blues” adını verdikleri şarkıyı söylemişti. Şarkı sözlerinin arasında yer alan “İşportacısın Tayyip” bölümü 3″ü mezun 16 üniversite öğrencisi amatör tiyatrocuyu mahkemelik yapmış, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan avukatı aracılığıyla yaptığı şikayet üzerine başlatılan soruşturma o gün sahne alan 16 kişi için 2 yıla kadar hapis istemli “Başbakan’a hakaret” davasına dönüşmüştü.

Focus Haber

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.