Boş Sahne Labirentler'le Seyirci Karşısında

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Boş Sahne ilk oyunu Labirentler’le seyirci karşısında…

Ursula K. Le Guin’in aynı adlı öyküsünden oyunlaştırılan “Labirentler” bir yaratık tarafından önce hapishaneye kapatılan daha sonra çeşitli labirentlerde bazı deneylere maruz kalan bir yaratığı ve geçirdiği süreçleri, yaratığın dilinden anlatıyor.

Eylemin labirentlerde geçiyor oluşu, yaratığın fiziksel anlamda deneylere maruz kalması öykünün oyunlaştırılmasına; yaratık tarafından anlatılması ve yaratığın kendini tiyatrodaki oyuncu-seyirci ilişkisine benzer bir şekilde diğer yaratığa beğendirme isteği bu anlatının bir oyuncu tarafından temsiline olanak sağlıyor.

Yazan: Ursula K.Le Guin
Çeviren: Ümit Altuğ
Oynayan: Filiz Bozkuş
Yöneten: Saim Güveloğlu
Kostüm: Handan Çelik
Makyaj: Duygu Dinçer
Görsel İletişimsel Tasarım: B.Cana Özgür

Boş Sahne Hakkında

Henüz kurulduk. Sahne sanatlarında performans kuramına ilişkin kafa karışıklığı yaşanan bir dönemdeyiz. Biz dramaturgiyi temel alan, yoğun ve ayrıntılı çalışmalar sonucunda ortaya çıkacak gösteriler paylaşmayı amaçlıyoruz. Çekişmelerden uzak, kendi halimizde ve zamanımızın büyük kısmını çalışmaya ayırarak tiyatroya devam etme niyetimiz var. Şimdilik bu yolda bir kaç kişiyiz. Üniversitedeyken üyesi olduğumuz ODTÜ Oyuncuları’nda her türlü zorluğa karşın örgütlü olarak tiyatro yapmanın güzelliklerini deneyimledik. Zaman içerisinde sayımızın artacağını umuyoruz.

Oyun Tarihleri

3 Haziran Cuma 20.00
4 Haziran Cumartesi 20.00

Yer: İTÜ Maçka Kampüsü, İşletme Fakültesi Tiyatro Salonu

Oyun tek perde ve 40 dakikadır.
Tam:15 TL, Öğrenci: 10 TL.

Bilet rezervasyonları için; 0554 325 86 16 veya iletisim@bossahne.com

Ayrıntılı bilgi için; www.bossahne.com

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.