Dansını New York'ta Sergiledi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kariyerine New York’ta devam eden genç koreograf ve dansçı Korhan Başaran’ın ”I am Korhan, this is my dance” adlı dans gösterisi, New York’un prestijli ”The Ailey Citigroup” Gösteri Salonunda sahnelendi.

Çok sayıda Türk ve Amerikalının izlediği dans gösterisini dansçı Korhan Başaran 6 kişilik uluslararası dans ekibiyle sundu.

Gösterinin ardından AA’ya açıklama yapan Başaran, gösterinin, bu yıl Ekim ayında gerçekleştirmeyi planladığı, yeni bir Anadolu projesinin bir anlamda provası niteliğinde olduğunu belirtti. Gösteride Erzurum ve Karadeniz’den türkülere yer verdiğini söyleyen Başaran, ”Karadeniz yöresinin türküsünü ekipten arkadaşlarla oynadık. Erzurum yöresine ait türküyü ise ben solo oynadım. Bunu, ümit ediyorum Ekim ayında daha büyük bir projeye dönüştüreceğiz” dedi.

Başaran yaklaşık iki aydır bu gösteriye hazırlandıklarını sözlerine ekledi.

Korhan Başaran, New York’ta sahneye koyduğu ve koreografisini kendisinin yaptığı dans gösterileri ”K’s Search for L” ve ”Second Elegy” dışında, Türk-Amerikan New York Sanat Topluluğunun (TAASNY) sahnelediği ”Keşanlı Ali Destanı” oyununun, ”Hisseli Harikalar Kumpanyası” müzikalinin ve genç müzisyen Burak Özdemir’in ”Fuga” (Kaçış) adlı elektro-barok operasının koreografilerini de yapmıştı. Başaran’ın ”Seeking Beauty” ve 2008 yapımı ”Elegy” isimli iki modern dans koreografisi de ”York Dance Works” adlı modern dans topluluğu tarafından sahnelenmiş ve büyük beğeni toplamıştı.

Gerçek Gündem

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.