Doktorlar Oynadı, Meslektaşları İzledi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Malatya Sağlıkçılar Derneği (SADER) ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği etkinlikte, sağlık çalışanları tarafından oluşturulan ‘Sağlık Olsun’ tiyatro grubunun oynadığı ‘Suçlu Kim’ oyunu büyük ilgi gördü.

Malatya Sağlıkçılar Derneği ile İl Sağlık Müdürlüğü’nün daveti üzerine Malatya’ya gelen Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü ‘Sağlık Olsun’ adlı tiyatro grubu, ‘Suçlu Kim’ adlı oyunu sahneledi. İl Sağlık Müdürü Hacı Bayram Zengin ile birlikte çoğunluğu doktorlardan oluşan davetliler, tiyatro oyununu büyük bir keyifle izledi.

Senarist ve yönetmenliğini Aile Hekimi Dr. Kenan Taştan’nın uyarladığı ‘Suçlu Kim’ adlı tiyatro oyununda, doktorların iş hayatında, günlük hayatta, doktor olma süreçlerinde yaşadıkları zorluklar ve sağlık karnesini komşusuna veren genç bir kızın başına gelenler anlatıldı.

Dr.Mehmet Bartan, SADER adına yaptığı açıklamada, dernek olarak 6 yıldan bu yana faaliyet gösterdiklerini söyledi. Doktor, diş hekimi, eczacı gibi tüm sağlık çalışanlarının sorunlarını her platformda dile getirmek amacıyla çalıştıklarını anlatan Bartan, çözüm önerilerinde bulunmak ve mediko-sosyal bilimlere katkı sağlamak için her türlü çabayı gösterdiklerini ifade etti. Bartan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kurulduğu günden beri amatör bir ruhla, gönüllülük esasına dayalı; konferanslar, seminerler, sosyal aktiviteler, televizyon programları, yurtiçi ve yurtdışı gezi turları, istihdama yönelik kurs programları,yardım kampanyaları ve sağlık taramalarıyla, sağlık mensuplarının hayatın güzelliklerini paylaşarak insan ve çevre sağlığının korunmasına katkı sağlamaları ve bazı sosyal sorumluluklarını yerine getirebilmelerine yardımcı olma bilinciyle çalışıyoruz.

Bundan sonra da sağlık mensubu dostlarımızın destekleriyle topluma değer katacak projeler üreterek, ulusal ve uluslar arası gönüllü organizasyonlarla dünyaya açılmayı hedefliyoruz.”

Star Gazete

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.