Enka'dan "Tiyatro Adam" ile Kahkahalar Yükseliyor!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ENKA Kültür Sanat 23. Yıl Yaz Etkinlikleri kapsamında, 29 Haziran 2011, Çarşamba akşamı saat 21:15’te ENKA Eşref Denizhan Açıkhava Tiyatrosu’nda!

Yaz etkinlikleriyle Ay’ın döngüsünü takip eden ENKA Kültür Sanat 23. Yıl Yaz Etkinlikleri; önceki oyunları “Albay Kuş” ve “Markalı Hava” ile büyük beğeni toplayan Tiyatro Adam’ın “Generaller, Savaş ve Barbekü” adlı keskin kara komedisini ENKA sahnesine taşıyor. Boris Vian’ın kaleme aldığı, Berk Erdem’in Türkçeleştirdiği, Engin Alkan’ın yönetmenliğini üstlendiği “Generaller, Savaş ve Barbekü”de; Aşkın Şenol, Umut Temizas, Ayça Koyunoğlu, Deniz Özmen, Ahmet Kaynak, Volkan Girgin, Ercüment Acar ve Fatih Koyunoğlu rol alıyor.

Ekonomik krizin kasıp kavurduğu bir ülkede bütçeyi dengelemenin bilindik tek bir yolu vardır; savaş çıkarmak. Ancak “Generaller, Savaş ve Barbekü” oyunundaki savaş, diğer savaşlara pek benzemiyor. Batı uygarlığının o bildik savaşçı karakteri, 20. yüzyılın en “haşarı” yazarlarından kabul edilen Boris Vian’ın kaleminde, belleklerden silinmeyecek bir kahkaha bombardımanına dönüşüyor.

Fransız, Çinli, Rus ve Amerikalı generallerin, çılgın bir piskoposun, cin fikirli bir başbakanın ve canavarlaşmış bir annenin tuhaf kimlikleriyle savaşın saçmalığı, iktidarın ve onu var eden tüm yapıların akıl dışılığı eğlenceli bir dille ele aldığı “Generaller, Savaş ve Barbekü” oyunu; 29 Haziran 2011, Çarşamba akşamı saat 21:15’te ENKA Eşref Denizhan Açıkhava Tiyatrosu’nda sahnelenecek.

Numaralı koltuk bilet satışı uygulanan ENKA Kültür Sanat 23. Yıl Yaz Etkinlikleri’ne ait biletler Biletix’ten ve ENKA Kültür Sanat gişesinden temin edilebilir.

Başlama saati 21:15 olan tüm etkinliklere, isteyen katılımcılar, her etkinlik öncesi saat 20:00’de Taksim-AKM önünden kalkacak ücretsiz servis ile ulaşabiliyorlar. Etkinlik bitiminde ise, ENKA Eşref Denizhan Açıkhava Tiyatrosu’ndan kalkacak servis, konukların Taksim-AKM’ye ulaşımını sağlıyor. Servisten yararlanabilmek için etkinliklerden en az iki gün önce ENKA ile bağlantıya geçerek rezervasyon yaptırılması yeterli.

Son Dakika

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.