Eyüboğlu Öğrencileri İşsanat'ta Sahne Aldı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Eyüboğlu Eğitim Kurumları öğretmenlerinin, öğrencilerinin ve mezunlarının sahne aldığı Müzik ve Dans Gecesi, 16 Haziran Perşembe günü, İstanbul’un önemli kültür merkezlerinden İş Sanat’ta gerçekleştirildi. 200 kişilik koro ve 70 kişilik dans topluluğu izleyenlere doyumsuz bir gece yaşattı.

Öğrenci ve öğretmenlerden oluşan Eyüboğlu Korosu ve Orkestrası 20 parça seslendirdi. Devlet Opera ve Bale Sanatçısı Gökçen Koray’ın yönetimindeki koronun repertuarında, We Will Rock You, You Are The One That I Want, We Are The Champions gibi yabancı şarkıların yanı sıra Hayde ve Kalenin Bedenleri gibi Türk müziğinden sevilen parçalar da vardı. Koreografiler eşliğinde seslendirilen Türkçe, İngilizce, Yunanca şarkılara salondakiler de coşkulu alkışlarıyla eşlik etti.

Gecede, İtalya’da organize edilen ve dünyanın en önemli çocuk sesleri yarışması olan “Il Pulcinella D’Oro” isimli Napoliten Şarkılar Yarışması’nda juri özel ödülüne layık görülen İlyas Seçkin de sahne aldı. İlköğretim 3’üncü sınıf öğrencisi minik müzisyen, Müzik ve Dans Gecesi’nde Guaglione isimli İtalyanca parçayı seslendirdi.

Gece boyunca Kafkas oyunundan Misket’e, Flamenko’dan Salsa’ya kadar birbirinden farklı tarzlarda dans gösterileri sergileyen gençler kostümleri, saç tasarımları ve sahne makyajlarıyla da göz doldurdu.

Usta oyuncu Alnıaçık Kürşat çalıştırdı. Eyüboğlu Beden Eğitimi Bölümü ile Gösteri Sanatları Bölümü öğretmenlerinin gençleri yıl boyunca hazırladıkları gösterinin yönetmenliğini Devlet Tiyatrosu Sanatçısı ve Sinema Oyuncusu Kürşat Alnıaçık yaptı. Gösteride yer alan halk dansları ise Türkiye’nin yetiştirdiği ender Kafkas hocalarından Okay Dede ile Müzisyen Cengiz Berkun tarafından hazırlandı. Bu özel gecede gençlere mezunlardan oluşan dans topluluğu da eşlik etti.

Zeybek Oyunu, Kafkas Oyunu, Kan Kan Dansı, Bahar Dansı, Kabare Dansı gibi gösterilerin sahnelendiği keyifli gecenin sonunda gösterime katılan herkes koroya dahil oldu. Çocuklar ve gençlerden oluşan 200 kişilik koroysa, okul törenlerinin vazgeçilmezi We Are The World ve Gençlik Marşı’nın yanı sıra Eyüboğlu Marşı’nı da seslendirdi.

İş Sanat Kültür Merkezi’nde saat 20.00’de başlayan gösterinin öncesinde de Görsel Sanatlar Bölümü öğrencilerinin yılsonu sergisinin açılış kokteyli yapıldı.

Sondakika

Paylaş.

Yanıtla