Hareketin İyileştirici Gücü: Dans Hareket Terapisi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İstanbul Bilgi Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı ve Öteki Psikoterapi Merkezi Sunar.

Marcia Plevin bu seminerde görsel malzemeler eşliğinde dans/hareket terapisinin bir terapi yöntemi olarak gelişim sürecini, teorik arka planını ve bugünkü uygulama alanlarını anlatacak.

Marcia Plevin Kimdir?

Marcia Plevin, dans/hareket terapisti, psikolog, profesyonel dansçı, koreograf ve eğitimcidir. Elena Garcia ile birlikte Yaratıcı Hareket yönteminin kurucusu olan Plevin, Art Therapy Italiana Dans Terapisi Programı’nda eğitmenlik ve süpervizörlük yapmaktadır. Şu anda Roma’da özel stüdyosunda ve farklı kurumlarda dans terapisi uygulamasını sürdürmektedir. Bunların arasında Bambino Gesu Çocuk Hastanesi’nin onkoloji ünitesi ve Şehir Ruh Sağlığı Kliniği gelmektedir.  Accademia Nazionale di Danza Roma’da çağdaş dans ve koreografi dersleri vermiştir ve koreografileri ile pek çok sayıda ödül kazanmıştır. Dans terapisi hakkında yayımlanmış makaleleri ve kitap bölümü bulunmaktadır.

Plevin dans ve hareket terapisti olarak, Amerikan Dans Terapisi Birliği ve İtalyan Dans Terapisi Birliği üyesidir. Klinik deneyimi İtalya’da grup ve bireylerle özellikle madde kullanımı tedavisi ve HIV pozitif danışanları üzerinedir. 1979’dan beri İtalya, İspanya, Finlandiya’da  Otantik Hareket (Authentic Movement) Eğitimi” vermektedir. 2001’den beri Türkiye’de Öteki Psikoterapi Merkezi  tarafından düzenlenen Dans ve Hareket Terapisi ve Otantik Hareket Eğitimleri’ni vermiştir. Şu anda Roma’da özel stüdyosunda ve farklı kurumlarda dans terapisi uygulamasını sürdürmektedir. Bunların arasında Bambino Gesu Çocuk Hastanesi’nin onkoloji ünitesi ve Şehir Ruh Sağlığı Kliniği gelmektedir.  Accademia Nazionale di Danza Roma’da çağdaş dans ve koreografi dersleri vermiştir ve koreografileri ile pek çok sayıda ödül kazanmıştır. Uluslararası bir dergi olan  “Arts and Psychotherapy” de makaleleri ve Diane Waller’ın editörlüğünü yaptığı “The Treatment of Addictions” (Routhledge) adlı kitapta madde kullanımının tedavisi üzerine yazdığı bir bölüm yayınlanmıştır.

Sunum dili İngilizce olup, ardıl çeviri yapılacaktır

Tarih/Saat: 22 Haziran 2011 Çarşamba, 16:00-18:00

Yer: Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü

Bina: E1 Oda: 301

Adres: Eski Silahtarağa Elektrik Santralı

Emniyettepe Mah. Kazım Karabekir Cad. No:2/13 34060 Eyüp/İstanbul

……………………………………………….

YARATICI HAREKET ATÖLYE ÇALIŞMASI

Garcia-Plevin Yaratıcı Hareket Yöntemi®

Beden duygusal hayatımızın kaynağı ve aracıdır. Duygularımızı ve zihinsel süreçlerimizi kendimize ve başkalarına beden hareketlerimiz, yüz ifademiz, kalp atışımız ve nefesimizin ritmi, sesimizdeki dalgalanmalarda ifade bulan fiziksel duyumlar aracılığıyla iletiriz. Kendimizi bedensel ifade aracılığıyla gerçekleştiririz ve içeriden ya da dışarıdan dayatılan her sınır, yaratıcılık kapasitemizi sınırlayabilir. Yaratıcı hareket eğitimi ve çalışmaları hareket doğaçlaması aracılığıyla yaratıcı benliğimize bir giriş noktası sağlar. Müziği, görsel sanatları ve sessizliği kullanarak benliğimizin yaptığımız hareketi doğru olan olarak kabul edebilen kısmına erişmemizi mümkün kılar. Yaratıcı hareket yetişkinlikte kaybetmiş olabileceğimiz çocukluk ‘oyun’larında olduğu gibi kişiye spontan hareketi ve ifadeyi yeniden bulabileceğini ve otantik benliğini ortaya çıkarabileceğini gösterir.

Bu çalışmaya katılmak için herhangi bir dans deneyimi gerekmemektedir.

Çalışma Ücreti 150 TL. Öğrenciler için 120 TL.

Kayıt için ar.ozge@gmail.com adresinden Özge Ar’la bağlantıya geçilmesi gerekmektedir.

Çalışma dili İngilizce olup ardıl çeviri yapılacaktır.

Tarih/Saat: 24 Haziran 2011 , Cuma 10:00- 17:30

Yer: Santral Kampüsü

Bina: E4    Oda: 301 Dans Stüdyosu

Adres: Eski Silahtarağa Elektrik Santralı

Emniyettepe Mah. Kazım Karabekir Cad. No:2/13 34060 Eyüp/İstanbul

……………………………………………….

“OTANTİK HAREKET” EĞİTİM ve ÇALIŞMA GRUBU

“OTANTİK HAREKET” (AUTHENTIC MOVEMENT*) DENEYİMİ ÜZERİNDEN KENDİNİ TANIMAK

Hayatımızı hareketlerimizle ilişki içinde sürdürürüz. En temel doğamız gereği, durağan veya hareket eden bedendeki hareketleri algılar, hisseder, dinler, tanır ve tanıklık ederiz. Bu deneyimin en önemli yanı ilişkidir:  kendimizle ilişkimizin ve ötekilerle kurduğumuz ilişkinin hayatımızda aldığı anlamdır. “Otantik Hareket”, yaratıcı, meditatif ve psikolojik bir deneyimdir. Kişinin içsel şahidi, bilinçdışı materyali –hareket ve düşünceyi- bilinç düzeyinde farkındalığa getirir. İçsel şahidin nasıl geliştiğini ve nasıl bilince çıktığını deneyimlemek bu yaşantının çekirdeğini oluşturur.

*“Otantik hareket (Authentic Movement) “Farkındalığa giden yol”: Temelinde C.G.Jung’un aktif imajinasyon metodu yer alır. Kişi gözlerini kapatıp, boş alanda spontan olarak hareket eder. Bu sırada bedenden gelen deneyimler, duyusal, duygusal, zihinsel ve imgesel katmanlardan direkt olarak yükselmeye başlar. Kimlik ve ilişkiye dair (kendi ile ve öteki ile olan ilişki) bilinçli veya bilinçdışı sorular ortaya çıkar. Katılımcılar; hareket eden ve şahit olan rollerinden deneyimlerini, görsel sanat, hareket ve sözel ifade yoluyla paylaşırlar.

Bu çalışmaya üç ana öğe eşlik edecektir:

-Hem bilinçli hem bilinçdışı hareket eden bedenimizi gözlemleyerek kendimizin şahidi olmak
-Görmenin ve görülmenin yarattığı ve fark ettirdiği derin duyguları hissetmek
-Hareket etmek ve görmek üzerinden doğan ilişkiyi yaşamak

Tüm bu deneyimleri yaşarken, özellikle bu üç öğenin, aktarım ve karşı-aktarım olgularının fark edilmesine nasıl yardımcı olduğunun keşfedilmesi amaçlanmaktadır.

Eğitim Ücreti 480 TL + KDV (% 8)
İndirimli (öğrenci ve asistanlar): 400 TL + KDV ( % 8)

Kayıt için:
Öteki Psikoterapi Merkezi
Tel: 0212 232 04 96
Fax: 0212 247 46 59
E-mail: oteki@turksatkablo.net, marcia.plevin@alice.it

20 Haziran’a kadar katılım ücretinizi;
Akbank, Topağacı Şubesi, (IBAN TR35 0004 6002 0888 8000 0607 93), 0060793 nolu hesaba yatırarak Öteki Psikoterapi’ye mail veya telefonla ulaşıp kaydınızı yaptırabilirsiniz. Katılımınızın onaylanması için ekteki başvuru formunu doldurarak Öteki Psikoterapi’ye ve Marcia Plevin’e e-mail adresinden göndermeniz gerekmektedir.

Eğitim sanatçılara, dansçılara, psikologlara, konuya ilgi duyan herkese açıktır.

(Bu çalışmaya katılmak için herhangi bir dans ya da hareket deneyiminizin bulunması gerekmemektedir ama psikoterapi deneyimi önemlidir.)

Eğitim dili ingilizcedir. Çeviri yapılmayacaktır.

Tarih/Saat: 25 Haziran 2011, Cumartesi 10:00- 17:30, 26 Haziran 2011, Pazar 10:00- 17:30

Yer: Santral Kampüsü

Bina: E4    Oda: 301 Dans Stüdyosu

Adres: Eski Silahtarağa Elektrik Santralı

Emniyettepe Mah. Kazım Karabekir Cad. No:2/13 34060 Eyüp/İstanbul

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.