İzmir'de "Roma Tiyatrosu"

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İzmir’de 2 bin yıllık Roma tiyatrosu bulundu. Yapılacak olan kazılar için Büyükşehir Belediyesi kamulaştırma çalışmaları başlattı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Roma Antik Tiyatrosu’nun gün ışığına çıkarılması için yapılacak kamulaştırma çalışmaları öncesinde bölgede oturan vatandaşlarla bir araya gelip düşüncelerini aldı.

Kadifekale’deki heyelan bölgesinde yer alan bin 500’ün üzerindeki konutu yıkarak ortaya çıkan alanda ağaçlandırma çalışmaları başlatan Büyükşehir Belediyesi, Agora ile Kadifekale arasındaki aksta yer alan ve toprak altında bulunan Roma Antik Tiyatrosu’nu gün ışığına çıkarmak amacıyla düşünülen kamulaştırma için de demokratik bir yöntem uyguladı. Tiyatro’ya yönelik çalışmalar öncesinde kazı alanında oturan vatandaşlarla bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bölgede yapılması düşünülen kamulaştırma ile ilgili görüş alışverişinde bulundu. 1. Derecede Arkeolojik Sit Alanı ilan edilen bölgedeki taşınmaz sahipleriyle Fuar 4 No’lu Holde bir toplantı yapan Başkan Aziz Kocaoğlu, Antik Tiyatro’nun ortaya çıkarılması için kamulaştırma yapılması gerektiğini, bu konuda son kararı yine vatandaşların vereceğini söyledi.

Turizm Haberleri

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.