Kayalar, Amfi Tiyatronun Yapımında Kullanıldı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin’in bölge denetimi sırasında tespit ettiği Kurtuluş, Gümüşpala ve Yenice mahallerinde yıllardır sorun olarak görülen taş kütleleri, amfi tiyatro inşaatında kullanıldı.

Elmadağ Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye Fen İşleri ekiplerince toplanan taş kütleleri, yapımına yeni başlanılan amfi tiyatroda kullanıldı. Tiyatro yapımını yerinde inceleyen Şahin, Kültür Merkezi Kompleksi projesi içerisinde yer alan, bin 500 metrekarelik alanda bin 200 kişilik oturma kapasiteli ve 120 metrekarelik sahnesi olan, sosyal aktiviteler, konserler, kültür faaliyetlerinin sergilenebileceği, festival ve panayırların düzenleneceği amfi tiyatronun 3 ay içerisinde tamamlanarak hizmete sunulacağını bildirdi.

Klasik belediyeciliğin artık geçmişte kaldığına dikkati çeken Şahin, şunları kaydetti:

“Yerel yönetimler olarak gelişebilmek istiyorsak sanatın alt yapısını oluşturmak için var gücümüzle çalışmak zorundayız. Bu bilinçle sanatın alt yapısını oluşturmada büyük emek harcıyoruz. Amfi tiyatronun görsel olarak da cazip bir merkez olacağını düşünüyoruz.”

Haber3

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.