Konukomşu Tiyatro ve Müzik Şenliği'ne Doğru

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi tarafından, ‘Müzik ve Tiyatro Mahallelerde Kol Geziyor’ sloganıyla organize edilecek olan; ‘Konukomşu Tiyatro ve Müzik Şenliği’nin 27 Haziran Pazertesi günü başlayacağı bildirildi.
Akdeniz’e bağlı toplam 18 mahallede gerçekleştirilecek olan şenlikle birlikte yerel tiyatro gruplarının oyunlarını da izleyicisiyle buluşturma fırsatı bulacağı belirtilirken, etkinlikler kapsamında ayrıca yerel müzik grupları ve sanatçıların da konser vereceği bildirildi. Şenlik boyunca; Tiyatro Agon, Oyun İstasyonu, Yenişehir Altan Erkekli Sahnesi, Tiyatro Arzeba ve Hayali Cinas adlı toplulukların sahne alacağı bilgisi verildi. ‘Konukomşu Tiyatro ve Müzik Şenliği’ ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, Mersin’de bir ilki gerçekleştirdiklerinin altını çizdi.

Türk, “Toplumsal gelişmenin en önemli göstergelerinden biri kültürel ve sanatsal değerlere verilen önemdir. İnsanlığın evrensel değeri olan sanat, toplumları değiştirir ve geliştirir. Bu açıdan, kültürel ve sanatsal projeler önceliklerimiz arasındadır. Mersin’in bir kültür-sanat kenti olması iddia ve hedefine sunduğumuz bu katkıların çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Mersin halkımızı şenlikler kapsamında sahnelenecek olan tiyatro ve konserlere davet ediyorum” ifadelerini kullandı. Öte yandan, ‘Konukomşu Tiyatro ve Müzik Şenliği’nin, 11 Temmuz Pazartesi günü, Sanat Sokağı’nda tiyatro gösterimi ve yapılacak olan konserle sona ereceği kaydedildi.

HaberX

Paylaş.

Yanıtla