KOÜ, Sanat Bölümlerini Kaderine Terk Ediyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

KOÜ GSF Sahne Sanatları ve Heykel bölümlerini kaderine terk ediyor. Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Sahne Sanatları ve Heykel Bölümleri’ni Hereke’ye taşıyor.

Üniversitenin öğretim görevlileri ve öğrencileri yayınladıkları bildiri ile bu durumu protesto edeceklerini açıkladılar.

3 Haziran ve 18 Haziran’da iki eylem yapmaya hazırlanan öğretim görevlileri ve öğrencilerin açıklaması şöyle:

“Bir süredir bir dedikodu gibi ortalıkta dolaşan Güzel Sanatlar Fakültesinin Hereke’den İzmit’e taşınması söylentisi, Dekanlıktan yapılan son duyuruyla gerçek dışı bir hal almış durumda. Bu duyuruya göre, Sahne Sanatları ve Heykel Bölümleri, yer sıkıntısı bahane edilerek İzmit’e taşınmıyor ve Hereke’de bırakılıyor. Sanatın kolektivizmine aykırılığı tartışılmaz olan bu kararı alanların nasıl bir mantık yürüttüklerini anlamak ise imkânsız. Sanatı sadece kapalı mekânlarda yapılacak bir iş gibi gören ve bu yüzden tolumu sanattan hep kopuk tutmuş bir zihniyetin son örneği olan bu kararı, öğrenciler ve öğretim elemanları olarak kabul etmemiz mümkün değildir. Sanat için üstü kapalı yapılar değil, eserin paylaşılacağı ortam gereklidir. Eğer ortam yoksa sanat bu ortamı yaratır. Ama bu kararla, Sahne Sanatları ve Heykel Bölümlerine adeta “siz birkaç yıl sanat yapmasanız da olur” denmiştir. Zaten sanatın var olabilmesi için gerekli hocaları, gerekli olan altyapıyı, malzeme ve mekân eksiğini bir türlü giderememiş olan Kocaeli Üniversitesi bu bölümleri kaderine terk etmiştir. Hocaların yaşadığı tüm maddi sıkıntılara rağmen işlerini eksiksiz yapma isteğine, öğrencilerin tüm zorluklara, tüm imkânsızıklara göğüs gerip sanat üretme gayretine rağmen, üniversitemizin aldığı bu kararı kabullenmiyoruz, kabullenmeyeceğiz.

Bu nedenle 13.06.2011 ve 18.06.2011 tarihleri arasında Hereke Marshall Kampüsü Dekanlık binası önünde bir dizi eylem planlıyoruz, tatmin edici bir sonuç alıncaya kadar bu eylemin süreceğini bildiririz.

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Öğretim Görevlileri ve Öğrencileri”

Cumhuriyet

Paylaş.

Yanıtla