Köylerde Tiyatro Turnesi Başlıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, “Her Yer Tiyatro, Her Yerde Tiyatro” projesi kapsamında gerçekleştirilen yaz turnesine, Seferiışıklar köyü ile başladı.

Yaz boyunca kent merkezine uzak çevre ilçe ve yerleşimlere tiyatro keyfini taşıyacak olan Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Teodor Kasap’ın yazdığı Oyundan derlenen ‘Pinti’ Oyununu sanatseverlerle buluşturuyor. Parayı yaşamının merkezinde tutan cimri bir adamın öyküsünün anlatıldığı Oyun, Seferiışıklar köyünde vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Geçen yıl, 33 Oyunla 22 bin kişiye ulaşan Şehir Tiyatrosu, bu sene de tiyatro sanatını vatandaşların ayağına kadar götürerek, sanatseverlerden tam not alıyor.

Seferiışıklar’ın yanı sıra bu hafta Gündoğdu ve Akçalar’da da sahnelenen Pinti’yi izleyen vatandaşlar, başarılı performanslarıyla dikkat çeken sanatçıları alkışlarıyla ödüllendirirken, tiyatroyla tanışmalarına olanak sunan Büyükşehir Belediyesi’ne de teşekkür etti.

Yaz turnesinin ilk etabında Pinti’nin sahneleneceği noktalar ise şöyle:

10 Haziran Cuma – Göynükbelen 16 Haziran Perşembe – Erdoğan 21 Haziran Salı – Kayapa 22 Haziran Çarşamba – Güngören 23 Haziran Perşembe – Kozluören

24 Haziran Cuma – Büyükorhan 28 Haziran Salı – Kayapa 29 Haziran Çarşamba – Güngören 30 Haziran Perşembe – Kozluören

01 Temmuz Cuma – Harmancık.

haberler.com

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.