Londra'da Yatılı Tiyatro

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Koltuk yerine yatakta izlenecek, sabah da kahvaltı servisi yapılacak bir oyun. Londra’nın ünlü kültür merkezi Barbican’da sergilenecek Lullaby (Ninni) adlı oyunun kadrosu sadece 4 kişiden oluşuyor.

Temsil de alışılmış bir tiyatro oyunundan ziyade, müzik ve bazı görsel unsurlardan oluşan bir gösteri aslında. Görseller Dada ve Dali gibi ressamların hayal dünyasını andıran hayvan resimlerinden oluşuyor.

Tüm bu unsurlar seyirciyi gevşetmek ve huzur içinde uyumasını sağlayacak şekilde bir araya getirilmiş.Salondaki koltuklar sökülmüş ve yerlerine bir, iki ve üç kişilik yataklar konmuş. Seyirciler oyuna pijamalarıyla, hatta oyuncak ayılarıyla gelebilecek, yanlarında diş fırçalarını da getirebilecek.

İlk perdenin ardından verilen arada “ihtiyaçlar” giderildikten sonra da uykuya dalmak üzere tekrar yatağa girilecek.

Oyuncular ve yönetmen ikinci perdenin tüm seyirciler uyuyana kadar süreceğini söylüyor. “Genelde seyircinin uyuması kabalık olarak algılanır, ama biz tam tersini yapmaya çalışacağız” diyorlar.

Bu başarıldıktan sonra ışıklar söndürülecek ve salondaki 50 kişi uykuya dalacak. Sabah ise zengin bir kahvaltı onları bekliyor olacak.

Ntvmsnbc

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.