Melekler 'İnsanlık Anıtı'nı Gözlüyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Başbakan Erdoğan’ın “Ucube” demesinin ardından Kars Belediyesi’nin aldığı kararla yıkımı devam eden İnsanlık Anıtı Fotoğraf Yarışması sonuçlandı. İhaleyi alan firma, yıkım işlemini sürdürürken fotoğraf yarışmasının sonuçlanması tam bir ironi oluşturdu. Yarışmada Ali Balkı’nın 1’incilik alan eserinde uzay boşluğundaki bir kadın, erkek ve çocuk melek dünyadaki anıta bakıyor.

Yarışmada Şahan Nuhoğlu 2’nci, İrem Ahmetoğlu ise 3’üncü oldu. Yarışmaya katılan 300 eserden seçilen 55 fotoğraftan oluşan ve 15 Haziran’a kadar sürecek olan sergi Nişantaşı RH Art Galeri’de düzenlenen bir kokteylle kapılarını açtı.

AKSOY: YÜREKLERE, VİCDANLARA ULAŞMALIYIZ

Yarışmayla ilgili konuşan sanatçı Mehmet Aksoy, “Daha çok barış anıtları yapılmalı, daha çok barış şiirleri yazılmalı, resimleri yapılmalı türküleri söylenmeli, insani değerleri ve dostlukları yücelten yapıtlar hazırlanmalıdır. Yaratıcılığımızı bu yönde yoğunlaştırmalı, yüreklere vicdanlara ulaşmalıyız” dedi.

Aksoy, “Çocuklarımızı kin, nefret, şiddet, kan, intikam, düşmanlık kavramlarıyla kuşatmamalıyız. Onların umut ve sevgi dolu yüreklerini ağırlaştırmamalı, insan olmaya özendirmeliyiz. Sevgiyle kucaklayıp sevgiyle beslemeliyiz. Kalpleri barışa kanat çırpsın, tüy kadar hafif olsun. Ancak böylece insan olma yolunda yürüyebilirler. Ben bu düşünce ve duygularla heykeli yaptım” diye konuştu.

16. PARÇA KESİLİYOR

Kars’ta tartışmalara neden olan İnsanlık Anıtı’nda 25 Nisan’da başlanan kesim işlemleri hız kesmeden sürüyor. 35’inci günü olan dün 15’inci parça indirildikten sonra 16’ncı parçanın kesimine başlandı. 24.5 metre yüksekliğinde ve 2 betonarme yapıdan oluşan anıttan şu ana kadar kesilen parçaların ağırlığının toplam 541 tona ulaştığı belirtildi.

Son 6 parça kaldığı belirtilirken, bugün indirilen 15’nci parçanın ağırlığının ise 52 ton olduğu öğrenildi. Kesilen parçalardan 3’ü Belediye’nin belirlediği çöplük yakınında alana götürülürken, diğer parçalar ise henüz anıt çevresinde bekletiliyor.

Firma yetkilileri, hava şartlarının uygun olması durumunda kesim ve parçaların kaldırılma işinin bir hafta içerisinde tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi. İhale sözleşmesinde işin 60 gün içinde bitirilmesi kararlaştırılmıştı.

Habertürk

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.