Pamukkale Halk Oyunları'nın Muhteşem Gecesi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Denizli’de 25 yıl önce temelleri atılan Pamukkale Halk Oyunları (PAHOY) Geleneksel Dans Gecesi izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Etkinlikte 400 dansçı sayısıyla yine bir rekora imza atan PAHOY, iki gece süren kutlama gösterilerinde Türkiye’nin her yöresinden oyunları ve Tuana Dans’ın dansçılarının yer aldığı bale, modern dans ve tango, salsa ile geleneksel ile modern danslarıl uyumunu sergiledi.

Gecede ayrıca 25 yıllık gazete arşivlerinden oluşan sergi de büyük ilgi topladı.İki gece boyunca yaklaşık 2 bin 500 izleyiciye ulaşılırken, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, geçmiş dönem belediye başkanları Nihat Zeybekci, Ali Aygören, Ziya Tıkıroğlu, Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar , İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Başgün’ünde aralarında bulunduğu PAHOY’a 25 yıl boyunca desteğine esirgemeyen kurum kuruluş ve kişilere plaket verildi.

PAHOY Başkanı Deniz Semerci, “400 dansçıyla iki gün süren etkinliğimizin konuklar tarafından beğenilmesinin onurunu yaşıyoruz. Bizlere 25 yıl boyunca destek olan tüm kişi ve kuruluşlara ayrıca teşekkür ediyoruz. Bundan sonrada PAHOY olarak kentimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz” dedi.

haber3.com

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.