Şehirdışı Tiyatrosu'ndan Sondan Sonra

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Şehirdışı Tiyatrosu’nun son oyunu “Sondan Sonra” 23 Haziran Perşembe günü saat 20.00 de Domus Sanat Çiftliğinde Ethos Tiyatro Festivalinin sezon kapanışında Ankaralı seyriciyle birlikte olacak.

Sondan Sonra  Değişen çağda  kendi asal kimliğini arayan aktörün, bu arayış  içinde kendine ilişkin bir form bulmasını içeren otobiyografik çalışmaların yedinci aşamasıdır.

Şehirdışı Tiyatrosunun otobiyografik yolculuğun altıncı aşaması olan “40 Yılın Kışı” ölümden yaşama bakışı içerirken, zaman kavramını ve yaşam – ölüm ikilemini oyuncunun yaklaşımıyla tiyatrosal olarak sorguluyordu.

Sondan Sonra ise  kaybettiği yakınının ardından travma yaşayan kişinin ölümle – yaşam ikilemi içinde kendisiyle (reel yaşamı içindeki başka  biyografilerle etkileşim içinde) karşılaşma çabasıdır. Bu oyun kurgusu, kendisiyle yüzleşme amacıyla arayışını sürdüren oyuncunun yaşam süreci içindeki kendi karşılaşmalarını sunan bir yolculuktur.

Otobiyografik yolculuğunu sürdüren oyuncunun seyirci karşısına, hemen her oyuna  farklı bir kişiyle çıkabilme olanağı, kendisiyle karşılaşılan oyuncunun da farklılıklarıyla ve her farklı kişinin otobiyografik yaklaşımıyla, gösterimin değişimini getirmesi  ile de Sondan Sonra,  kendine has yaklaşımıyla  bir ilki oluşturuyor.

Oyuncular:Yaşar Nezih Eyüboğlu-Yeşim Eyüboğlu

Yöneten:Yaşar Nezih Eyüboğlu

Yer:Domus Sanat Çiftliği

Adres:Güvenlik Caddesi 17/A(meclis Parkı Girişi)

Tarih:23 Haziran 2011 Perşembe

Saat:20.00
Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.