Tan Sağtürk'le Bir Gece..

Pinterest LinkedIn Tumblr +

(Hıncal Uluç’un 17 Haziran 2011 tarihli Sabah gazetesindeki köşe yazısını okurlarımızla paylaşıyoruz.)Bir defa Tan Sağtürk’ü kutlamam gerek.. Tan Sağtürk Akademisi okullarının sayısı sekize çıkmış. Üç İstanbul, iki İzmir, İzmit, Samsun ve Trabzon..

“Bir Yaz Gecesi Rüyası”na koşarak gittim. Teşvikiye’deki okulun yıl sonu gösterisi..

Final dansı çok görkemliydi.. Bizde saçma sapan klip yapmağa meraklı sanatçılar niye Tan’ın kapısını çalmaz?.. Orda, Michael Jackson, Shakira kliplerindekiler gibi dans edecek gençler ve bu dansları düzenleyecek koreograflar var..

Gecenin ilk bölümü, klasik bale şovlarına ayrılmıştı. Fazla etkilendiğimi söyleyemem. Tan’ın okullarına erkek öğrenci alınmıyor mu?. Ana okulu yaşından başlayıp, lise çağına dek öğrenciler, hepsi kız.. Ayrıca hep toplu danslar.. Bu kadar okuldan, yarının Meriç Sümen adayı bir yetenek öne çıkmıyor mu?. Bir solo dans izlemek isterdim.. Bir pas de deux?.

İkinci yarının başındaki Johann Sebastian Bach, Passion uyarlaması, kostümleri ve Taç Paluch’un koreografisiyle çarpıcıydı. Onu ayırmam gerek.. Aslında kostümlerin hepsi harika, dolayısıyla çok masraflıydı. Bunu göze alan Tan’ı ayrıca kutlarım.

İkinci bölümün geri kalanı, dans ağırlıklıydı. Modern dans, disko dansları.. Özlem Demir’in Dream Dans koreografisi, finalin işaretini verdi..

Finalde başlarında Tan’la çıktı öğrenciler.. Nasıl müthiş, nasıl coşkulu bir şov.. Salon ayaklara fırladı..

O gencecik dansçılara bakarken, gözümün önüne, Michael Jackson’un Thriller, Shakira’nın Dünya Kupası klipleri geldi..

Malzeme elimizde, farkında değiliz.. Bu yüzden, bunca müzik kanalı, çekilmez kliplerle dolu..

Sabah

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.