Tır Tiyatrosu Çocuklar İçin Yola Çıktı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sanatsal üretimin sergilenmesi noktasında daha fazla yerleşik sahnelerini kullanan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, yerleşim alanı uzaklığı nedeniyle bu olanaktan yoksun kalan çocuklara ulaşmak için Gezici Tır Tiyatrosu tırını yola çıkardı.

Sezon boyunca tüm ilçeleri kapsayacak şekilde organize edilen etkinliğin ilki, Avluburun İlköğretim Okulu’nda gerçekleşti. ‘Pasta Yapma Sanatı’ adlı çocuk oyunu, minik öğrencilerin düşsel bahçelerinde tiyatral bir etkinliğin yer alması ve güleç yüzlerinin hep birlikte gülümsemesi açısından da büyük önem taşıyor. Tiyatro sanatının sevdirilmesi, yaygınlaştırılması, yaşamın her alanının bir tiyatro sahnesi olduğunun vurgulanması ve minik yüreklerin içten bir gülümsemeyle kucaklanması amacını taşıyan etkinlik Kızderbent ve Akçat İlköğretim Okullarının da katılımlarıyla Yalakdere İlköğretim Okulu’nda, Solaklar İlköğretim, Yuvacık-AydınKent, Saraylı, Akmeşe, Karaağaç, Çayırova, Cuma Köy, Pelitli Köyü, Akçova Köyü ve Ali Hocalar Köyü İlköğretim Okulları’nda devam etti.

Özlem Saraç’ın yazıp Arzu Bigat Baril’in yönettiği, dekor-kostümü Veysel Çıracı tarafından yapılan sezonunyeni oyunu ‘Pasta Yapma Sanatı’nda Şehir Tiyatroları oyuncularından Seçil Mutlu, Pınar Ünsal, Çağrı Mengüç, Volkan Dinç ve Çiğdem Benli rol alıyor. Oyunda, babasının doğum gününü kutlamak için pasta yapmayahazırlanan minik Deniz’in pasta tarifini okurken uykuya dalması ve rüya ile gerçeklik arasında kalan bu sevecen çocuğun kendisine pastayı yaptırmamak için çaba sarf eden kişilerle gülümseten mücadelesi konu ediliyor.

Haberciniz

Paylaş.

Yanıtla