Tiyatro Medya Diyalogunda Bir Adım

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Alternatif Tiyatro Mekanları Ortak Girişimi’nin sezonu kapatırken düzenlediği sohbetler dizisi bugün Beyoğlu Terminal’de ‘Tiyatroda Çağdaş Metinler’ temalı diyalogla devam ediyor. Sohbet dizisinin dün akşamki konukları medyamızdandı.

İstanbul- Alternatif Tiyatro Mekanları Ortak Girişimi sohbet dizisinde dün akşam kültür-sanat muhabirimiz Özlem Altunok’un da katıldığı “Tiyatro Medya İlişkisi” temalı sohbet gerçekleşti.

Nilgün Kurt’un yönettiği yeni açılan alternatif salon Şermola Performans’taki sohbete Asu Maro, Cem Erciyes, Yekta Kopan da katıldı. Medya mensupları grupları temsil eden tiyatroculara iletişim kurmalarında yardımcı olacak ipuçları verirken kendi çalışma biçimlerini de samimi bir dille paylaştılar. Aslında ne kadar bültene dayalı kalındığının, subjektif yöntemlerin kullanıldığının ortaya döküldüğü sohbette iki tarafta nasıl ve neden daha iyisinin başarılması gerektiği üzerine ciddi bir “farkındalık” kazanıldı. En önemli artılardan biri yeni mekanların tanınması diğeri de medya  mensuplarıyla “gerçek” kitlesel bir temasının kurulması oldu. Medya seslerini duyabilmek için onlardan “edepli ısrar” beklediğinin altını çizerken tiyatroya gönül veren dinleyiciler de “eşitlik”, “duyarlılık”, “geniş açı”, “motivasyon”  beklentilerini içtenlik ve coşku dolu bir dille ifade ettiler.

Ceren Ercan’ın yönlendiriciliğinde Ayşe Bayramoğlu, Fehime Seven, Özen Yula, Yeşim Özsoy Gülan ve  Yiğit Sertdemir’in katılacağı “Tiyatroda Çağdaş Metinler” sohbet bugün saat 20.00’de gerçekleşecek.

10 Haziran Cuma günü Beyoğlu İkincikat saat 20:00’de “Tiyatro Ödülleri” temalı Sündüz Hasar’ın yöneteceği sohbetin konukları ise, Hami Çağdaş, Mustafa Demirkanlı, Ömer Şahinbaş, Üstün Akmen olacak. Aynı akşam Kumbaracı50’de kokteyl ve Çirkin Ses Analiz Laboratuarı’nın dinletisiyle bu verimli diyalog ve tanışma projesi noktalanacak.

Her gün ayrı bir alternatif mekanda farklı bir tema üzerine gerçekleşen ücretsiz sohbetlere özellikle genç tiyatrocuların ilgisi büyük. Her tema, alanının önemli isimleri tarafından irdelenirken, salonun soruları da yanıtlandı. www.kumbaraci50.com / www.istanbulimpro.com /www.ikincikat.org

Cumhuriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.