Türkiye'nin İlk Tiyatro İhtisas Kütüphanesi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Devlet Tiyatroları’nın oyun görüntüleri ve görsel malzemelerinin dijital sistem içinde arşivlendiği Türkiye’nin ilk tiyatro ihtisas kütüphanesi açıldı.

Küçük Tiyatro binasındaki Devlet Tiyatroları Refik Ahmet Sevengil Tiyatro Kütüphanesi’nin açılışını, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin ile Devlet Tiyatroları Başrejisörü Rüştü Asyalı yaptı.

Lemi Bilgin, Genel Müdürlüğün yer aldığı binanın 5. katında oluşturulan kütüphanede, oyun metni ve tiyatro kitabı ağırlıklı eserlerin yer aldığını söyledi.

Kütüphanenin Türkiye’de ilk olduğunu vurgulayan Bilgin, ”Türkiye’de ilk diyebileceğimiz, önemli olan kısım, Devlet Tiyatrolarında 1949 yılından bu yana oynanmış bütün oyunların afişleri, broşürleri ve resimleri ile 2 bine yakın oyunun, video çekimleri olan, bütün oyunlarımızın dijital ortama aktarıldığı, bunların çok kolay izlenebileceği dijital bir kütüphane yaptık” diye konuştu. Kütüphanede tiyatroyla ilgili bütün bilgilerin bulunabileceğini ifade eden Bilgin, şunları söyledi:

”Bir de bizim önemli bir tekst zenginliğimiz var, 3 bin tekste sahibiz. 10 bine yakın da kitabımız var ama giderek zenginleşecek. Böylece hem çalışanlarımızın hem rejisörlerimizin hem oyuncularımızın hem öğrencilerimizin hem de tiyatroyla ilgili bütün amatör ve profesyonellerin yararlanabileceği, aradıklarını hemen anında görebilecekleri dijital ağırlıklı bir kütüphanemiz oldu. Güzel bir mekan, manzarası da güzel. Huzur içinde çalışma yapılacak bir yer oldu. Bu bakımdan çok mutluyuz.”

Kütüphanenin açılışına, Ankara Devlet Tiyatrosu Müdürü Serhat Nalbantoğlu, Devlet Tiyatroları Edebi Kurul üyeleri Refik Erduran ve Turgay Nar, eleştirmen Atila Sav, tiyatro sanatçısı Semih Sergen, Devlet Tiyatrolarının bölge müdürleri ve kurum çalışanları katıldı.

ntvmsnbc

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.