Viyana Filarmoni Orkestrasından Muhteşem Gece

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dünyanın en iyi 5’inci festivali olan 18’inci Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali, dünyanın en iyi senfonik müzik topluluğu olarak bilinen Viyana Filarmoni Orkestrası ile devam etti.

Konsere Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, AK Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel, MHP Antalya Milletvekili Tuncay Toskay, Antalya Barosu Başkanı Zafer Köken’in yanı sıra Hürriyet Gazetesi yazarı Doğan Hızlan ve ulusal gazetelerin yazarları da katıldı. Antalyalıların akınına uğrayan Viyana Filarmoni’yeturistlerde büyük ilgi gösterdi.

Antalya’nın Serik İlçesi’ndeki 1800 yıllık Aspendos Antik Tiyatrosu’nda düzenlenen opera ve bale festivali, festivalin sürprizi olarak adlandırılan Viyana Filarmoni Orkestrası konseri ile sürdü. 1842 yılında besteci Carl Otto Nicolai tarafından kurulan Viyana Filarmoni Orkestrası, günümüzde de başarısını ve ününü korumayı sürdürüyor. 125 kişilik ekip ile Aspendos’ta sahneye çıkan orkestrayı dünyaca ünlü şef Zubin Mehta yönetti.

Mehta’nın yönettiği Viyana Filarmoni’nin solistliğiniise Daniel Barenboim yaptı. Konserde Stravinsky’nin ‘Symphony in Three Movements’, ‘Ludwig Van Beethoven’in Piyano Konçertosu No: 3’ ve Richard Strauss’un “Don Kişot” adlı eserleri seslendirildi. Yüzlerce sanatseverin tıklım tıklım doldurduğu Aspendos Antik Tiyatro, mistik atmosferi ile davetlileri etkiledi. Türk sanatseverlerin yanı sıra, turistlerinde yoğun ilgi gösterdiği konser, alkış tufanının kopmasına neden oldu. Eserlerin arasında ayağa kalkarak Zubin Mehta ve öğrencilerini alkışlayan sanatseverler, Viyana Filarmoni Orkestrası’na hayran kaldıklarını söyledi.

Son Dakika

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.