2. Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri Adayları Eylül Ayında Açıklanıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Gerek sahnelerimizde, gerekse beyaz perdemizde unutulmaz izler bırakan, tarihimizin en sevilen oyuncularından Sadri Alışık (1925–1995) anısına bu yıl ikincisi düzenlenen “Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri”nin adayları Eylül başında açıklanacak. Ankara’da sahnelenen ve Anadolu’nun dört bir köşesinden Ankara’ya gelerek perde açan tiyatro topluluklarında emek veren sanatçıları yüreklendirmeyi ve ödüllendirmeyi amaçlayan, Öğretim Görevlisi-Eleştirmen Gülşen Karakadıoğlu Başkanlığında, Öğretim Görevlisi, Oyuncu Gülgün Kutlu, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selda Öndül, Öğretim Üyesi-Eleştirmen Doç. Dr. Filiz Elmas, Öğretim Görevlisi-Eleştirmen Dr. Türel Ezici, Öğretim Üyesi-Eleştirmen Prof. Dr. Deniz Bozer, Yönetmen-Oyuncu Mehmet Ege, Yazar-Oyuncu Çetin Öner, Öğretim Görevlisi-Yönetmen Akif Yeşilkaya oluşan seçici kurul, bu yılın adaylarını ve özel ödülleri Eylül başında açıklayacak.

Bu yıl 16. si düzenlenen “Sadri Alışık Tiyatro Oyuncu Ödülleri”nin İstanbul jürisinin başkanı olan ve ödüllerin Ankara ayağıyla eşgüdümü sağlayan Üstün Akmen, seçici kurulun “Bu ödüllerle, Anadolu tiyatrolarını da ödüllendirmek, dolayısıyla ödül mekanizmasını İstanbul’un tekelinden kurtarmak adına bir ilk Türkiye’de ikinci kez gerçekleşiyor,” dedi.

2. SADRİ ALIŞIK ANADOLU TİYATRO OYUNCU ÖDÜLLERİ Bu yıl 27 Eylül akşamı Şinasi Sahnesi’nde yapılacak törende sahiplerini bulacak ve gece TRT Türk’ten canlı yayınlanacaktır.

sanatkop

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.