"Altın Karagöz" Gürcistan'a Gitti

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Büyükşehir Belediyesi Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından gerçekleştirilen ´25. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması´, coşkulu bir kapanış töreniyle son buldu. Yarışmada başarılı performanslarıyla dikkati çeken Gürcistan ekibi, birinciliğe hak kazanarak ‘Altın Karagöz’ ödülünün de sahibi oldu.

Bursa’ya 35 farklı ülkeden gelen halk dansları ekiplerini aynı sahnede buluşturan ‘25. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’, tüm dünyaya dostluk ve barış mesajları gönderdi. Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda 35 ülkeden gelen 1200 dansçı ve müzisyenin gösterilerini sunduğu yarışmada finale kalan 15 gruptan, Gürcistan ekibi birinci ve Yunanistan ekibi ikinci olurken; üçüncülüğü de Rusya ekibi kazandı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, dereceye giren ekiplere ödüllerini takdim ederek, Bursa’da 25 yıldır dünya ülkelerini buluşturan ‘Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nda dünyanın bütün renklerinin bir araya geldiğini, dostluk, kardeşlik ve barış mesajlarının da Bursa’dan dünyaya verildiğini kaydetti.

Ödüller Sahiplerini Buldu

Yarışmanın birincisi olan Gürcistan ekibine ‘Altın Karagöz’ ile 5 bin Euro para ödülünü veren Başkan Altepe, Yunanistan’a ‘Gümüş Karagöz’ ile 3 bin Euro para ödülünü ve Rusya Federasyonu’na da üçüncülük ödülü olan ‘Bronz Karagöz’ ile 2 bin Euro para ödülünü takdim etti. BKSTV Genel Sekreteri Ahmet Erdönmez de mansiyon kazanan Romanya, Slovakya ve Endonezya ekiplerine biner dolarlık para ödüllerini verdi.

Ödül töreninin ardından Gürcistan ekibi büyük ilgi gören gösterisini bir kez daha sahneledi. Bursalılar da yarışmanın şampiyonu olan dansçıları ayakta alkışladı.

Büyükşehir Belediyesi Karagöz Halk Dansları Topluluğu’nun özel bir gösteriyle renk kattığı yarışmada Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cibuti, Çeçenistan, Çin, Çuvaşistan, Endonezya, Fransa, Gürcistan, Hırvatistan, Hindistan, İrlanda, İskoçya, Karadağ, Kazakistan, Kosova, Kosta Rika, KKTC, Letonya, Litvanya, Macaristan, Makedonya, Meksika, Mısır, Nijerya, Polonya, Romanya, Rusya Federasyonu, Senegal, Slovakya, Slovenya, Tayland, Venezuela ve Yunanistan’dan gelen halk dansları ekipleri de ‘Altın Karagöz’ için yeteneklerini yarıştırdı.

Tüm Ekiplere 50. yıl Anahtarı Armağan Edildi

Heyecanlı saatlerin yaşandığı finalde, Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması Genel Koordinatörü ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatçısı Şinasi Pala ile alanlarında uzman jüri üyeleri Hironobu Senzaki, Andrea Vincze, Janos Mucsi, Nino Lauretta, Dieter Wagner ve Daniela Ivanova ile Devlet Sanatçısı Mustafa Turan’ın jüri başkanlığında yarışmacı ülkelerin performanslarını değerlendirdi.

Finalde yarışmaya katılan tüm ekiplere katılım belgeleri ile Altın Karagöz 50. yıl anahtarları armağan edildi. Halk danslarına gönül veren çok sayıda vatandaşın ilgiyle izlediği yarışma, müzikle ritmin coşkulu buluşmasına ev sahipliği yaptı.

Bursa Belediyesi

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.