Alzheimer Tiyatroya Taşındı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Türkiye Alzheimer Derneği, Ali Poyrazoğlu ve Novartis ilaç firmasının Alzheimer hastalığı hakkında farkındalık yaratmak ve toplumu bilgilendirmek amacıyla yürüttüğü “Alzheimer Sahnede” tiyatro projesi İzmir’de sahnelendi. Bir alzheimer hastasının ve ailesinin hastalığın başladığı günden ileri evreye ulaştığı sürece kadar yaşadıklarını anlatan oyun, Karşıyaka Açık Hava Tiyatrosu’nda izleyicisiyle buluştu.

Türkiye Alzheimer Derneği’nin alzheimer hastalığı hakkında farkındalık yaratmak ve toplumu hastalık konusunda bilinçlendirmek adına Türkiye’nin lider ilaç firmalarından Novartis’in desteğiyle yürüttüğü “Alzheimer Sahnede” isimli tiyatro projesi İzmir’de sahnelendi. Ünlü tiyatro sanatçısı Ali Poyrazoğlu tarafından hazırlanan oyun İstanbul’da yapılan ilk gösteriminden sonra İzmir Karşıyaka Açıkhava Tiyatrosu’nda seyircisiyle buluştu.

İzmirli izleyicisinden büyük ilgi gören oyun 750 sanatseveri bir araya getirdi. İzleyicilerin duygulu anlar yaşamasına neden olan oyunda alzheimer hastalarının bakım zorluklarına ve hastalığın hayatı nasıl etkilediğine değinildi.

Oyun sonrasında Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şubesi tarafından Ali Poyrazoğlu ve ekibine plaket hediye edildi. Derneğin İzmir Şubesi Başkanı Dr. Aysel Gürsoy, bu önemli projede Ali Poyrazoğlu gibi büyük bir sanatçıyla birlikte çalışmaktan mutluluk duyduğunu belirterek teşekkürlerini sundu.

Ali Poyrazoğlu ve ekibi tarafından sahnelenen oyun, bir alzheimer hastasının ve ailesinin hastalığın bulgularının başladığı günden hastalığın ileri evreye ulaştığı sürece kadar yaşadıklarını konu alıyor. Eski bir matematik profesörü olan ve alzheimer hastalığıyla karşılaştığı andan itibaren zor günler yaşamaya başlayan Özdemir karakteri ve ona yardım etmeye çalışırken hayatları tamamen değişen ailesi etrafında gelişen oyunun sahne aralarında Ali Poyrazoğlu kendi hayatından kesitleri izleyiciye anlatarak alzheimer hastalığı ve hayat arasında bir köprü kuruyor.

Haber Fx

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.