Assos'ta Felsefe Zamanı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Assos’ta on yıldır düzenli olarak gerçekleşen ‘Assos’ta Felsefe’nin bu yılki uluslararası toplantısı 4-7 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Aristoteles’in yaşamının bir bölümünü geçirdiği ve felsefe eğitimi verdiği antik Assos kentinde yapılan ve Felsefe Sanat Bilim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Örsan K. Öymen’in öncülüğünde gerçekleşen toplantılara, yurtdışından ve yurtiçinden öğretim üyeleri, öğrenciler ve felsefe meraklıları katılıyor. 18. yüzyıl İskoç filozofu David Hume’un doğumunun 300. yılı dolayısıyla Assos’ta Felsefe’nin hem kış hem yaz toplantısı Hume’a ayrıldı.Toplantıya konuşmacı olarak aralarında dünya çapında Hume uzmanları olan Cambridge Üniversitesi Felsefe Bölümü Başkanı Prof. Dr. Simon Blackburn, Yale Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Stephen Darwall, Central Michigan Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. John Prentice Wright gibi akademisyenler katılıyor.

Etkinlik çerçevesinde aynı zamanda, İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi, öğretim görevlisi Kubilay Karslıoğlu’nun yönetiminde, antik tiyatroda, antik Yunan tragedya ve komedya yazarlarından birer oyundan bölümleri sahneleyecekler. (www.philosophyinassos.org)

Cumhuriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.