Barış İçin Eylem Bugün Taksim'de!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Birçok sanatçının ve inisayitifin bir araya gelerek ”Türküleri değil, silahları susturalım” sloganıyla hazırlanan bildiriyi yayınlıyoruz. Ayrıca bu inisiyatiften sanatçılar ve yüzlerce kişi bu akşam “Silahlara Dur!” demek için 19:00’da Taksim’de biraraya geliyor.

Basın metni:

BARIŞALIM YETER!!!

Türküleri Değil, Silahları Susturalım…

Hatip Dicle Meclise…

Yine zor günler yaşıyoruz.

Endişe duyuyoruz. Ülke yeni bir çatışma ortamına sürükleniyor. Irkçı, milliyetçi naralar kulaklarımızı tırmalıyor. Barış umutları yara alıyor.

Bizler, demokrasiden, özgürlükten, adaletten, kimsenin bir diğerinin hamisi, abisi olmadığı bir kardeşlikten yana olanlar inat ediyoruz.

Her dilde şarkı söylemek için… Özgürlük için… Demokrasi için… Adalet için… BARIŞ İÇİN…

inat ediyoruz. İnat edeceğiz.

Tüm engelleme, yasaklama ve baskılara rağmen Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu büyük bir başarı elde ederek 36 milletvekili çıkarmış ve barış umutlarını yeniden güçlendirmişti. Sevincimiz kısa sürdü. Yargı ve siyasetin 12 Eylül yasalarını bile zorlayan ve geçmiş pozitif içtihatları yok sayan işbirliği ülkeyi tekrar kaotik bir iklime soktu.

Bu yol barışın yolu değildir! Halklar savaş istemiyor, acı istemiyor, gözyaşı, bomba sesleri istemiyor! Barış şarkılarını birlikte söylemek istiyor. Halklar özgürlük istiyor, barış ve adalet istiyor!

Biz aşağıda imzası olan girişimler, başta Hatip Dicle olmak üzere milletvekili seçilen Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu adaylarına sahip çıkıyor ve halkın iradesinin meclise taşınabilmesi için tüm engellemelerin ortadan kaldırılmasını, Hükümetin derhal demokratik siyasetin yolunu açacak  bağlayıcı, ikna edici adımlar atmasını talep ediyoruz.

Aydın, sanatçı, akademisyen, işçi, işsiz… herkesi, her kesimi barışa, barış diline, barış şarkılarına sahip çıkmaya çağırıyoruz.

Barış İnisiyatifleri:

Antikapitalist Öğrenciler, Barış İçin Kadın Girişimi, Barış İçin Sanat Girişimi, Barış İçin Vicdani Ret Platformu, Blok Akademi Grubu, Doğu Güneydoğu Dernekleri Platformu, Durde, Evrensel Kültür Dergisi, İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, Küresel BAK, Küresel Eylem Grubu, Lambdaİstanbul LGBTT Dayanışma Derneği, Özgürlük İstiyoruz İnisiyatifi, Tiyatro Eleştirmenleri Birliği, Türkiye Yazarlar Sendikası

Destek Veren Siyasi Yapılar:

Demokrasi ve Özgürlük Hareketi, DSİP, Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP), Sol Arayış, Yeşiller Partisi

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.