Bodrum'un Derinlerinde Bir Balerin

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Türkiye’nin tek sualtı balerini Burçak Işımer, Bodrum’da Maltepe Üniversitesi öğretim üyesi fotoğrafçılara suyun altında poz verdi. Amaç Ege’nin doğasına dikkat çekmek amacıyla çekilen kareler önümüzdeki yıl sergilenecek

Bodrum’da yaşayan ve çalışmalarını burada sürdüren balerin ve oyuncu Burçak Işımer, Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerine sualtında çarpıcı pozlar verdi. Öğretim üyeleri Doç. Dr. Recep Dönmez ve İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Osman Ürper’le 13 öğrencinin Bodrum’un Orak Adası, Kara Ada, Küdür Yarımadası, Akvaryum, Haremtan, Kisebükü ve Yalıkavak koylarında yaptığı ‘Kameramla Denizde Sualtı Fotoğrafları’ çalışmasının modeli olan Işımer, her karede farklı bir hareket ve kostümle görülüyor.

Bale eğitimine 11 yaşında başlayan, Yeditepe İstanbul, En Son Babalar Duyar, Kızlar Yurdu gibi birçok televizyon dizisinde rol alan, Londra’da ve Ankara Devlet Tiyatrosu’nda sahne alan, bir dönem Yıldız Teknik Üniversitesi’nde modern dans eğitmenliği yapan 35 yaşındaki Işımer, Türkiye’nin ilk ve tek sualtı balerini.

Sanatçının şapkalarla, abiye kıyafetlerle balıklar arasında verdiği pozlar 20 gün boyu ortalama 12 saat süren bir çalışmanın sonucu. Fotoğraflar önümüzdeki sene başında İstanbul ve İzmir’de sergilenecek. Doç. Dr. Ürper, “Sualtı güzelliklerinin korunması gerektiğine dikkat çekmek istiyoruz. Koylarımız kirletilmesin” dedi.

Işımer de “Ege’nin sualtı güzelliklerini, doğasını, canlılarını, bale ve dansın güzellikleriyle bütünleştirdik. Amacımız hem turizm bölgesinin cennet koylarının güzelliklerine hem de sualtı balesi ve dansına dikkat çekmekti” diye konuştu.

Baleyle 11 yaşında tanışan Burçak Işımer balenin yanı sıra oyunculuk da yapıyor. Sanatçı sualtında farklı kostümlerle görülüyor.

Radikal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.