Caz Festivalinde Kürtçe Şarkı Söyleyen Aynur Yuhalandı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

18. İstanbul Caz Festivali kapsamında Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda sahne alan Aynur Doğan, Kürtçe şarkılarını seslendirdiği sırada bir grubun protestosuyla karşılaştı. Grubun kendisini yuhalaması ve sahneye yabancı cisimler atması üzerine Doğan, konserini yarıda kesti.

İstanbul Caz Festivali kapsamında düzenlenen ve Buika, Aynur Doğan, La Shica ve Sandra Carrasco’nun yer aldığı “Suyun Kadınları-Mujeres de Agua” adlı konserde, Kürt sanatçı Aynur Doğan, Kürtçe şarkılarını söylediği sırada dinleyiciler arasındaki bir grup, slogan atarak olay çıkardı.

Grubun Diyarbakır’da şehit olan askerleri gerekçe göstererek protestonun dozunu artırması ve sahneye pet şişe atılması üzerine ikinci şarkısının ardından sahneden inmek zorunda kalan Aynur Doğan’a konseri dinleyen diğer müzikseverler sloganlarla destek verince, Harbiye Cemil Topuzlu’da ortam bir anda gerildi. Bazı gruplar İstiklal Marşı okumaya başlarken açık hava tiyatrosunda yer yer kavgaların yaşandığı belirtildi.

Olayın duyulmasının ardından konu bir anda sosyal medyanın gündemine düşerken özellikle Twitter’da yer alan yorumlarda Aynur Doğan’a yönelik saldırının, 12 Şubat 1999’da Magazin Gazetecileri Derneği’nin ödül töreninde Kürtçe klip çekmek istediğini söylediği için saldırıya uğrayan Ahmet Kaya’nın durumu ile benzerliğine dikkat çekildi.

radikal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.