Çorum Devlet Tiyatro Salonu, En Çok Sahne Açan İller Arasında

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Çorum devlet tiyatro salonu, en çok sahne açan iller arasında yer alıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca hazırlanan 2002-2010 yılları arası istatistiklerine göre Çorum DTS; İstanbul, Ankara, İzmir, Samsun, Antalya ve Malatya gibi illerle yarışıyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından son yıllarda Türkiye’nin kültür ve turizm alanlarında yaşadığı gelişmelerin özet bilgilerini içeren bir kitapçık yayınlandı. Kitapçığın “Tiyatro” başlığı altında Çorum DTS 2003 yılından bu yana en çok sahne açan iller arasında yer aldı. Çorum bu kapsamda Türkiye genelindeki on sekiz il arasında bulunuyor.

Özellikle 2007 yılıyla birlikte devlet ve özel tiyatrolarca hazırlanıp Çorum DTS’de sahnelenen oyunlarda bir artış yaşanıyor. 2007 yılında Çorum’da on iki devlet ve elli dört özel tiyatro sahnelenirken, Haziran ayı itibariyle 2011 yılında yirmi sekiz devlet ve yirmi dört özel tiyatro sahnelendi.

2011 yılında Çorum DTS’de devlet tiyatroları seksen dört seans açarken, özel tiyatrolar ise kırk beş seans açtı. Bu yılın verilerine göre devlet tiyatroları 28.915 kişi izlerken, özel tiyatroları da 13.955 kişi izledi. Özellikle son iki yılda her hafta mutlaka bir oyun sahnelendi.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Turne ve Organizasyon Birim Amirliği’nce sahnelenen tüm tiyatroların hasılat cetvelleri online olarak takip ediliyor. Çorum’a İstanbul, Ankara, İzmir, Sivas, Konya, Antalya, Adana ve Trabzon gibi illerden devlet tiyatroları perde açmak için geliyor. 1968 yılında kurulan Çorum DTS, profesyonel tiyatroların gözdesi olmuş durumda.

Çorum DTS; “Konferans, Gösteri-Müzik, Belirli Günler ve Tiyatro” olmak üzere dört ana başlıkta hizmet veriyor. 30 Haziran’da sezonu kapatan Çorum DTS’de yaz tatili olmasına rağmen yoğunluk devam ediyor.

corumvatan.com

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.