"Demir Döven Kadınlar" Oyunu için Kafede Prova Yapıyorlar

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde başarılı tiyatro oyunlarının yanı sıra, sosyal sorumluluk olarak gördükleri konularda yapmış oldukları ücretsiz tiyatro gösterimleriyle toplumsal mesajlar vermek, ücretsiz kitap dağıtmak, köylerde ücretsiz diş taraması yapmak ve ücretsiz oyunculuk kursları düzenlemek gibi misyon olarak üstlendikleri çalışmalarıyla tanınan Şeref Çetin Tiyatrosu, yeni oyunlarına bir Simit Kafe’de hazırlanıyor.

Yönetmen Şeref Çetin’in yazdığı ‘Demir Döven Kadınlar’ adını taşıyan, Çarlık Rusya’sının son dönemlerinde yaşayan 4 kadının yollarının bir çan atölyesinde kesişmesinin ardından bir grev sürecinde gelişen olayları anlatıyor. Henüz tekst okuma çalışmalarının sürdüğü oyunun kısa süre içerisinde mizansenlerinin başlayacağı belirtilirken, oyunun 4 bayan başrol oyuncusu ile oyunda görev alacak olan yönetmen Şeref Çetin’in hummalı çalışmaları göz dolduruyor. Şeref Çetin Tiyatrosu oyuncuları Şebnem Ergelen’in Lidiya İvanova, Nalan Durmaz’ın Ekaterina Nikalayevna, Sevgi Yami’nin Rufina Agarkova, Zeren Eğinli’nin Nadya Petrovna ve Şeref Çetin’in Nikolay Dimitriç karakterlerini canlandırmaya hazırlandıkları ‘Demir Döven Kadınlar’ oyunun ekibi, tiyatro sezonunda Ayvalık’ta oldukça ses getirmeye hazırlandıklarını belirterek, iddialı olduklarının altını çiziyorlar.

Kadının, erkekler tarafından ezilmişliği ile Çarlık Rusya’sının son dönemlerinden bu yana kadınların toplum içerisinde yaşamış oldukları baskılar, haksızlıklar ve aldatılmışlıkların sentezini tiyatro severlere aktarmaya hazırlanan oyuncular, böylelikle bir anlamda da 8 Marta Dünya Eme

kçi Kadınlar Gününe de bir gönderme yapmayı amaçladıklarını kaydediyorlar.
Tiyatro gurubu olarak yoksunluklara rağmen ayakta kalabilme mücadelesi verdiklerini ve içinde bulundukları bu dönemde verdikleri insanüstü emeğin yanı sıra Rus Edebiyatından etkilenerek bu oyunu yazdığını belirten oyunun yazarı ve oyuncusu Şeref Çetin, “ 4 farklı ideoloji ve birbirinden farklı düşünceye sahip kadınların kendi aralarında ki fikir ayrılıklarına rağmen tek ortak noktalarının kadın olup, toplumsal baskıları birlikte yaşamalarıdır” diye konuştu.

BU KEZ İZLEYİCİNİN AYAĞINA GİDEMEYECEKLER

Oyunun provalarının bir simit kafede yapılmasını bütçe olanaksızlıklarına bağlayan Çetin, “Bu yüzdende oyunlarımızın provalarını ilçemizde faaliyet gösteren cafelerin yetkililerinden izin alarak, çalışmalarımızı buralarda sürdürüyoruz. Bu çalışmalarımızı Ayvalık Belediyesine ait İsmet İnönü Kültür Merkezi müsait oldukça devam ettirmeye çabalıyoruz” dedi.

‘Demir Döven Kadınlar’ oyununun dekoru için kapsamlı bir çalışma yapacaklarını kaydeden Şeref Çetin, bu yüzden de söz konusu oyunun bir önceki Romeo Hasan Juliet Kezban’, ‘Babür ve Dürdane’ ve ‘Hazerfen Ahmet Çelebi Nasil Uçtu’ adli oyunlar gibi ilçedeki cadde, sokak ve otobüslerde oynanabilmesinin mümkün olamayacağını ifade etti.

haberx

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.