Deniz Gezmiş Anısına Belgesel Tiyatro

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Samsun Sanat Tiyatrosu (SST) tarafından oyunlaştırılan, “Aşk Olsun Sana Çocuk – Deniz Gezmiş” adlı oyunun galası 68’liler Birliği Vakfı’nın desteği ile yarın Altınoluk’ta yapılacak.

Galaya, 68’liler Birliği Başkanı Sönmez Targan, Deniz Gezmiş’in abisi Bora Gezmiş, Erdal Eren’in abisi Gökalp Eren ile Hacı Toprak ve Ali Işık da katılacak.

SST Genel Sanat Yönetmeni Yaşar Gündem’in oyunlaştırdığı ve yönettiği “Aşk Olsun Sana Çocuk”ta Deniz Gezmiş’i Uğur Taşkın canlandırıyor. Oyunun müziği Nedim Yıldız’a, koreografi ise İhsan Bengier’e ait. SST Genel Yayın Yönetmeni Gündem, “Aşk Olsun Sana Çocuk’ta, 68’li ülke olaylarına, halkına duyarlı iyi çocukların hikâyesidir anlatılan. Elbette Deniz, Hüseyin, Yusuf, Kadir, Alp, Hacı Tonak, Mahir, Sinan ile tüm devrimcileri anlatacağız. İnsani ve yaşanmış öykülere, belgelere dayalı geçmişi hatırlatmak derdindeyiz. Tam bağımsızlık mücadelesi için yaşamlarını hiçe sayan devrimci ruhla, dik duruş sergileyenlerin tavrından bugün cebini dolduran vatan hainlerine gönderme yapmaktır derdimiz” dedi.

gündem01

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.