Godzilla Selahattin'e Emek Ödülü

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bu yıl 8-14 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin ‘Yıldırım Önal Anı Ödülü’ ve ‘Sinema Emek Ödülü’nün sahipleri belli oldu.

Bu yıl 13’üncüsü verilecek olan Yıldırım Önal Anı Ödülü’ne tiyatro ve sinema oyuncusu Suna Selen, 5’incisi verilecek olan Emek Ödülü’ne ise “Godzilla” lakablı Set Amiri Selahattin Geçgel değer görüldü. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali 2006 yılından itibaren, Türk Sinemasında kamera arkasında çalışan, başarılı işlere imza atmış kişilere SİNE-SEN işbirliği ile “Sinema Emek Ödülü” verme kararı aldı. Bu yılki Emek Ödülü ise sinema sektörünün yakından tanıdığı “Godzilla” lakaplı set amiri, effekt uzmanı ve yardımcı oyuncu Selahattin Geçgel’e verilecek.

1936 doğumlu olan Selahattin Geçgel, 1956 yılında Metin Erksan’ın yanında set yardımcısı olarak çalışmaya başladı. İlk kez 1962 yılında “Yılanların Öcü” filmi için kamera karşısına geçen Geçgel, birçok filmde Yılmaz Güney ile birlikte çalıştı. 55 yıldır sinema sektöründe birçok filmde çalışan Geçgel, Türk sinemasına ilk sis makinesini, fünyeyi, kendi imkanlarıyla yaptığı jimmy jip’i, panther’i ve stady cam’i getiren kişi olarak biliniyor.

YILDIRIM ÖNAL’IN HEYKELCİĞİ SELEN’E
1973 yılında “Dinmeyen Sızı” filmindeki rolüyle ‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu’ seçilerek Altın Portakal Ödülü alan sinema ve tiyatro sanatçısı Yıldırım Önal, yaşamının son yıllarında girdiği ekonomik sıkıntı nedeniyle, ödülünü bir rehinciye bırakmak zorunda kalmıştı. Yıllar sonra rehincinin oğlu tarafından Antalya Kültür Sanat Vakfı’na teslim edilen ödül, 1999 yılından bu yana “Yıldırım Önal Anı Ödülü” olarak her yıl bir oyuncuya emanet ediliyor.

Ödülün bu seneki sahibi ise, birçok sinema filmi ve dizide rol alan oyuncu Suna Selen. Atatürk Kız Lisesi ve Beşiktaş Belediye Konservatuarı Tiyatro Bölümü mezunu olan sanatçı, Devlet Tiyatrosu oyuncusu.

Radikal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.