İstanbul Tangoya Doyacak!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

50’ye yakın ülkeden katılımcının konuk olacağı Tango Festivali’nde Arjantinli tango ustalarının gösterileri ve ünlü orkestraların performansları izlenebilecek.

Tüm dünyanın dans takviminde yerini alan 8. Uluslararası İstanbul Tango Festivali bu yıl 6-10 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek. 50’ye yakın ülkeden yüzlerce katılımcının beklendiği organizasyonun program akışı oldukça renkli.

Medeniyetlerin buluştuğu yerde, İstanbul’da, dört gün sürecek bu organizasyonda dans geceleri yine bu büyülü şehrin zengin kültürel mirasına ışık tutan mekanlarda gerçekleşecek.

İstanbul’un en köklü tango okulu El Encuentro’nun ev sahipliğinde festivalin en önemli özelliklerinden biri, Arjantin Büyükelçiliği tarafından da resmi bir organizasyon olarak tanınması ve tangonun anavatanından da aynı desteği alabilmesi.

Soledad Adile Sultan’ın tarihi atmosferi’nde
Dolu dolu geçecek dört günlük festival programında sadece usta dansçılar değil, performanslarıyla herkesi kendine hayran bırakan önemli müzik adamları ve farklı ülkelerden konuk DJ’ler var. 7 Temmuz Perşembe günü Adile Sultan’da Arjantinli Orkestra Soledad’ın canlı performansıyla dans edilecek.

Ustalar festival için Türkiye’de!
Festivalin ustaları bu yıl da değişmiyor. Gündüzleri derslerde, geceleri sahnede Sebastian Arce – Mariana Montes; Adrian Veredice – Alehandra Hobert; Damian Rosenthal – Celine Ruiz ve Ruben – Sabrina Veliz var.

6 Temmuz Çarşamba
Tarihi Marmara Üniversitesi – Tıp Fakültesi
22:00 – 04:00

Gündüz Boğaz turu ile başlayacak organizasyon, Dalyan Kulüp’ün havuz başında devam edecek. Yerli ve yabancı konuklar büyülü bir mekanda ağırlanıyor. Bandoneon’un dramatik notaları bu kez Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin tarihi atmesferinde tınlayacak. Müzikler: Manuk Çolakyan (ABD) – Semeon Kokamin (Rusya)

7 Temmuz Perşembe
Adile Sultan Sarayı
22:00 – 05:00

Solo Tango Orkestrası’nın canlı performansıyla dansın hemen ardından festival ustaların açılış dansı ile başlıyor. İlk gece sahnede Adrian Veredice – Alejandra Hobert var. Gecenin diğer sürprizi, VJ Pierre M’nin dev ekranlardaki video efekt gösterisi.

Müzikler: DJ Dark – OH (Sırbistan)

8 Temmuz Cuma
Mimar Sinan Üniversitesi – Fındıklı Kampüsü
22:00 – 05:00

Tangonun dünyada en dikkat çeken çiftlerinden biri Sebastian Arce – Mariana Montes’in merakla beklenen şovları ve müthiş bir orkestra ‘Soledad’ sahne alacak.

Müzikler: DJ OK (Belçika)

9 Temmuz Cumartesi
Mimar Sinan Üniversitesi – Fındıklı Kampüsü
22:00 – 05:00

İki müthiş şov ardarda; Damian Rosenthal – Celine Ruiz’in gösterisinin ardından geçtiğimiz yıl da farklı koreografileriyle büyük alkış alan Sabrina – Ruben Feliz izleyeceğiz.

Müzikler: DJOerg (Almanya)

10 Temmuz Pazar
Mimar Sinan Üniversitesi – Bomonti Kampüsü
22:00 – 05:00

Geçtiğimiz yıl festivaldeki performansıyla göz dolduran genç tango orkestrası La Ideal sahnede! Dolu dolu geçecek dört günün ardından festival, yine ustaların kapanış dansıyla sona eriyor.

Festival hakkında detaylı bilgi için İstanbultangofestival.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Ntvmsnbc

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.