Köy Tiyatroları Kaş'ta Buluştu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı Yeşilköy beldesinde düzenlenen ”4. Yeşilköy Köy Seyirlik Oyunları ve Köy Tiyatroları Buluşması” başladı.

Yeşilköy Köy Seyirlik Oyunları ve Köy Tiyatroları Buluşması’na, dört tiyatro grubu ile bir çocuk tiyatrosu katılıyor. 10 Temmuz’a kadar devam edecek şenliğin ilk gününde Antalya Büyükşehir Belediyesi ”Kadınlar Tiyatro ile Buluşuyor Topluluğu” sahne aldı. Hilal Doğan’ın yazdığı, Müfit Kayacan ve Kutsal Kaynak’ın yönettiği ”Koca Yasa” adlı oyunda rol alan 26 kadın, izleyicilerden yoğun alkış aldı. Oyunda kadınların cinsiyetçi politikalar nedeniyle yaşadığı sorunlar trajikomik bir dille sahnelendi.

Şenliğin düzenleyicisi Yeşilköy Kültür Derneği İkinci Başkanı Gürhan Arıtürk, ”Anadolu’da Türk tiyatrosunun uzantılarını yaşatmaya çalışıyoruz. Bu bir kültür şölenidir. Etkinliği dördüncü kez düzenliyoruz. Bundan sonra da devam ettirmek için elimizden gelen çabayı göstereceğiz” dedi.

Tiyatro sanatçısı Ahmet Gülhan, köy seyirleri ve köy tiyatrolarının yaygınlaşmaya başladığını belirterek, önümüzdeki yıllarda şenliğin daha coşkulu geçeceğini ifade etti.

Şenliği izleyen Emine Uğur, ”Bu gece burada kadınların hiç kimseye muhtaç olmadan neleri başarabildiklerini gördüm. Kadınların özgür sesini duydum” dedi.

Şenliğin ilk gününde Yeşilköy’de üretilen doğal ürünlerin satışının yapıldığı stantlar açılırken, Yeşilköylü sanatçı Bayram Ergül’ün alüminyum baskı sergisi beğeniye sunuldu ve Yeşilköylü gençlerin hazırladığı Genç Kalemler Dergisi’nin tanıtımı yapıldı.

Star

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.