Köyde Tiyatro Şenliği

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Balıkesir’in Burhaniye İlçesi’ne bağlı Taylıeli Köyü’nde, 21- 24 Temmuz tarihleri arasında ‘Köyümüzde Şenlik Var’ sloganı ile düzenlenen 2’nci Kültür- Sanat ve Tiyatro Şenliği’nde büyük coşku yaşandı. Geçen yıl hayatını kaybeden tiyatro sanatçısı Beklan Algan’ın anısına yapılan şenlikte, köylüler eğlenceye doydu.
Sanatçı Ayla Algan’ın da katıldığı şenlik, ilçenin İskele Mahallesi’nden başlayan kortej ile start alırken, korteje katılan curcunabazların gösterileri büyük ilgi gördü. Tiyatro sanatçısı Eftal Gülbudak ve Ümran İnceoğlu’nun öncülüğünü yaptığı şenlik kapsamında köy meydanında toplanan yaklaşık 300 kişi, ‘Korkuluk Buluşması’ adlı tiyatro oyununu büyük bir zevkle izledi. Meydanda halayların çekilmesinin ardından köy muhtarı Halil İbrahim Çakır ve vatandaşlar, zeybek eşliğinde keşkek dövdü. Daha sonra da ‘Otobüs Durağında Üç Bencil’ adlı tiyatro oyunu sahnelendi.
Şenliğin ikinci yılını kutladıklarını belirten Taylıeli Köyü Muhtarı Halil İbrahim Çakır, köylerinin adını duyurmak için çalıştıklarını söyledi. Şenliğe katılımın beklenenden iyi olduğunu kaydeden Çakır, “Önümüzdeki yıllarda daha büyük organizasyon yapmak istiyoruz. Şenliğimize büyük destek veren tiyatrocular ile diğer sanatçılarımıza çok teşekkür ediyorum. 900 yıllık tarihi geçmiş olan köyümüz turizme açıldı. Köyümüzde üç otelimiz var. Köyümüzde Türkiye’nin ilk astım hastanesi yapılacak. Çünkü köyümüz oksijeni bol bir yerleşim alanı” dedi.
Tiyatro sanatçısı Eftal Gülbudak ise şenliğin amacının kırsal kesimi de tiyatro ve sanatla tanıştırmak olduğunu ifade etti. Gülbudak, “Şenlik insanları buluşturdu. Kardeşliği ve dostluğu pekiştirmek istiyoruz. Taylıeli Köyü yöreye bir örnek olmalı. İlgi çok iyi” diye konuştu. Sanatçı Ayla Algan da eşi Beklan Algan anısına şenlik düzenlenmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Taylıeli Köyü’nü mücavir saha içine aldıklarını söyleyen Belediye Başkanı Fikret Akova da köylüler için İzmir’in Selçuk İlçesi’ne bağlı Şirince Köyü’ne gezi düzenlemek istediklerini belirtti. Şenlikte ‘Burhaniye Marşı’ adlı şiirini okuyan Ahmet Nedim Hergül de şenliğin uluslararası boyutlarda kutlanmasını istedi. Şenliğe katılan CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, sanatçı Ayla Algan’a bir buket çiçek verdi. Üç gündür devam eden şenlikte, tiyatro ve folklor gösterilerin yanı sıra çok sayıda sergi de açıldı.

Sondakika

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.