Oyunculukta Suzuki-Viewpoints Atölyesi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Suzuki ve Viewpoints çalışmalarını, hem oyuncu eğitiminin hem de yaratım sürecinin parçası olarak ele alan atölye, profesyonel olarak sahne sanatları ve görsel sanatlarla ilgilenen veya bu alanlarda öğrenimlerini sürdüren kişilere yöneliktir.

Atölyenin gündüz bölümünde Suzuki ve Viewpoints seansları, akşam bölümünde ise Kompozisyon çalışmaları ve sunumları yapılacaktır. Bu çalışmalarda sahne üzerindeki her yaratıcının süreçte eşit rol üstlendiği, yönetmensiz kısa kompozisyon performansları oluşturulacak ve bunlar grupça analiz edilerek geliştirilecektir. Sabahları Suzuki ve Viewpoints seanslarından çıkan katılımcılar, her gün gruplar halinde 10ar dakikalık performanslar oluşturup, bunları akşam seansında diğer katılımcılara sunacaklardır. Bir haftalık çalışmanın sonunda halka açık bir performans gerçekleştirilecektir.

Eğitmen

Fatih Gençkal, 2005 yılında Tadashi Suzuki’nin SPAC topluluğuyla başladığı Suzuki tekniği çalışmalarını 2007 yılından bu yana Tadashi Suzuki ve Anne Bogart tarafından kurulan SITI Company rehberliğinde yürütmektedir. SITI Extended Ensemble (SEE) üyesi olarak topluluğun bu tekniklerin uluslararası düzlemde yayılması çabasının bir parçası olarak Anne Bogart’ın The Viewpoints Book adlı eserini Türkçe’ye çeviren Gençkal, Tadashi Suzuki’nin yazılarından oluşan The Way of the Actor adlı kitabı da Türkçe’ye kazandırmak için çalışmalarını sürdürmektedir.

Fatih Gençkal, İstanbul’da tamamladığı Siyaset Bilimi lisans eğitiminin ardından City University of New York, Brooklyn College’den Oyunculuk Yüksek Lisansı’nı (MFA Acting) aldı. New York’ta sahne aldığı off-Broadway mekanlardan bazıları PS 122, The Brick Theater ve Dixon Place’tir. Grotowski Enstitüsü, SITI Company ve Wooster Group eğitim ve staj çalışmaları yaptığı topluluklardan bazılarıdır. Gençkal, tiyatro ve film çalışmaları yapan Studio 4 Istanbul’un kurucu üyelerinden.

Programın katılım ücreti
Tek kişilik oda 800 TL
Çift kişilik oda 650 TL

Katılım ücreti atölye ücreti, kalacak yer, kahvaltı, öğle ve akşam yemeği ve Kozlu-Sahil arası ulaşım masraflarını kapsar.

Başvuru
Katılımcıların basvuru formunu info@akademida.org adresine email yoluyla göndermeleri gerekir.
Bu atölye çalışması için sınırlı sayıda maddi destek imkanı mevcuttur. Maddi destek atölye ücretinin tamamını ya da bir kısmını karşılayacak nitelikte olabilir. Başvuru için Maddi Destek formunun doldurulup info@akademida.org adresine email yoluyla gönderilmesi gerekmektedir.

Suzuki ve Viewpoints teknikleriyle ilgili bilgi için: fatihgenckal.wordpress.com

m. fatih gençkal
mfgenckal@gmail.com
http://fatihgenckal.wordpress.com/
+90 541 201 37 13

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.