Renkler ve Kültürler Buluştu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Küçükçekmece Belediyesi tarafından 6.’sı düzenlenen Uluslararası Göl Festivali, Taksim İstiklal Caddesi’nde gerçekleştirilen kortej yürüyüşüyle start verdi. Kortej yürüyüşü öncesinde, Küçükçekmece Nikah Sarayı’nda, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay tarafından radyo programcısı Hopdedik Ayhan’ın sunumuyla basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’ın yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcıları, CIOFF(Uluslararası Halk Dansları Organizasyon Kurulu) Türkiye temsilcileri, Hırvatistan, Kanada, İspanya, Meksika, İsviçre, Rusya, Senagal, Kırgısiztan ve Romanya’dan festivale katılan 300’ün üzerinde konuk ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

FESTİVALLER, DOSTLUK VE KARDEŞLİKTİR

İstiklal Caddesi’nde gerçekleştirilen kortej yürüyüşüyle başlayan festivalin, bilgilendirme toplantısında konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, dostluk ve kardeşliğin önemine dikkat çekti. Yeniay, “Uluslararası 6. Göl Festivalimizi sizlerle gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Festivaller dostluktur, kardeşliktir, aynı duygularda buluşmanın adresidir. Türkiye dostluğunda buluşan tüm konuklarımız, ülkemize hoş geldiniz. Festival kapsamında gelen konuklarımız, ülkelerinden sadece folklorlarını ve kültürlerini getirmediler, yüreklerini ve dostluklarını da getirdiler. Türkiye’de de aynı şekilde dostluğu kardeşliği ve sevgiyi bulacaklar. Ülkelerine döndüklerinde unutamayacakları anıları olacak.”diye konuştu.

SÜRPRİZLERLE DOLU BİR ORGANİZASYON

Başkan Yeniay, festival haftasının Küçükçekmeceliler ve konuklar açısından sürprizlerle dolu geçeceğini dile getirerek, “Festival kapsamında, her akşam birkaç ülkemizin farklı yerlerdeki folklor gösterilerini izleyeceğiz. Gösterilerden sonra birbirinden değerli sanatçılarımız konser verecek. Yine festival kapsamında 38 ekibin katılacağı “Dragon Boat” yarışlarını hep birlikte izleyeceğiz. Küçükçekmece Gölü de bu tür yarışlarla daha farklı noktalara gelecek. Amacımız festivaller ilçesi olan Küçükçekmece’yi uluslararası su sporlarının yapıldığı bir yere dönüştürmektir.” dedi.

FESTİVALLER İLÇESİ KÜÇÜKÇEKMECE

Küçükçekmece’nin, gelişen Türkiye’nin ve gelişen İstanbul’un bir ilçesi olarak, kültürün ve sanatın adresi haline geldiğini kaydeden Yeniay, “Önümüzdeki günlerde Küçükçekmece merkezli yeni festivallerle halkımızı buluşturacağız. Bu kapsamda büyük yatırımlarımız devam edecek. 40 bin kişilik Küçükçekmece Arena, önümüzdeki yıl Temmuz ayında tamamlanacak. Amacımız, festivalin ruhundaki sevgi, dostluk ve kardeşliği Küçükçekmece’den bir meşale olarak tutmak ve tüm dünyayı bu sevgi dostluk ve kardeşlik ışığıyla aydınlatmak. Festivalde emeği geçen CIOFF (Uluslararası Halk Dansları Organizasyon Kurulu) üyelerine ve herkese teşekkür ederim” dedi. Yeniay, daha sonra yöresel kıyafetli yabancı katılımcılarla el ele tutuşarak fotoğraf çektirdi.

EĞLENCE VE COŞKU DOLU KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ

Festival açılışı kapsamında, Taksim’ de de renkli görüntüler ortaya çıktı. Galatasaray Lisesi önünden başlayan kortej yürüyüşüne, Küçükçekmece Kaymakamı Orhan Öztürk de katıldı. Taksim meydanına devam eden yürüyüş boyunca misafir ülke gruplarına mehter takımı, kuklacılar ve hokkabazlar eşlik etti. Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, yürüyüş süresince korteji izleyen vatandaşlara karanfil dağıttı.

YENİAY’DAN FESTİVALE DAVET

Başkan Yeniay, kortej yürüyüşü sırasında tüm halkı 6. Uluslararası Göl Festivali’ne davet ederek, “ Küçükçekmece Gölü kenarında bir gün batımı seyretmeyip, oradan şair olarak ayrılmadıysanız çok şey kaybetmişsinizdir” dedi. Yeniay, festivalin 300’ün üzerinde yabancı konuğun katılımıyla gerçekleştiğini ve tüm konukları İstanbul halkıyla bir araya getirmeyi hedeflediklerini belirtti.

BEYAZ GÜVERCİNLER, DOSTLUĞA UÇTU

Yeniay, konuşmasının ardından ülke temsilcileriyle birlikte Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bıraktı. Açılış töreninin sonunda tüm dünyanın dostluğu ve barışı adına, katılımcı ülke temsilcileriyle birlikte gökyüzüne beyaz güvercinler bırakıldı. Beyaz güvercinler, dostluğa ve barışa uçarken, halay çeken ülke gruplarının gösterileri görülmeye değerdi.

Beyaz Gazete

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.