5. Türkiye Tiyatrolar Buluşması Başladı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Türkiye’nin farklı illerinden 22 Tiyatro topluluğun bir araya geldiği ‘5.Türkiye Tiyatrolar Buluşması’, ilk günden yüzlerce vatandaşın katıldığı görsel bir şölene dönüştü.

Yenikapı Tiyatrosu’nun her yıl İzmir’in farklı yerellerinde düzenlenen 5. Türkiye Tiyatrolar Buluşması bu yıl Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün katkılarıyla Dikili’de başladı.

Türkiye’nin farklı illerinden 22 Tiyatro topluluğun bir araya geldiği buluşma daha ilk günden yüzlerce vatandaşın katıldığı görsel bir şölene dönüştü. Akşam Atatürk Meydanında oynanan oyunları ise 2000 kişi izledi.

Buluşmada ilk önce yönetmen Erhan Gökgücü, Mesut Kara ve Zafer Gecegörür’ün katıldığı oyunculuk, sinema ve öğretmenlere yaratıcı drama atölyeleri yapıldı.

Ulu Köşk’te yapılan ilk söyleşide Pedagog Resijör Rasim Aşın, Bartın Sanat Tiyatrosundan Zafer Gecegörür, Tiyatro Simurg’dan oyuncu ve oyun Yazarı Mehmet Esatoğlu, yazar yönetmen Haluk Işık çocuk tiyatrosunun bugününü konuştular.

Daha sonra yapılan Sokak, Estetik ve Eleştiri konulu söyleşiye de Türkiye Tiyatrolar Birliği Dönem Sözcüsü yönetmen Orçun Masatçı, Sinema ve tiyatro oyuncusu Turgay Tanülkü, yönetmen yazar Erhan Gökgücü, oyun yazarı Tuncer Cücenoğlu, Nilüfer Belediyesi Seçkin Kaymaz ve Mehmet Esatoğlu katıldılar.

Sahil bandında yapılan yürüyüşte ise yüzlerce kişi “Yaşasın Toplumcu, Geçekçi Sanat”, “Yaşasın Dikili, Yaşasın Sanat” diye haykırdı.

Ntvmsnbc

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.