ADT, 5 Yeni Oyunla Seyirci Karşısında

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Antalya Devlet Tiyatrosu (ADT), 1 Ekim’de perdelerini Hans Fallada’nın romanından uyarlanan “Küçük Adam Ne Oldu Sana” isimli kabareyle açacak. Sezon boyunca 10 eseri sahneye koyacak Antalya Devlet Tiyatrosu, 5 yeni oyunla seyirci karşısında olacak.

Antalya Devlet Tiyatrosu Müdürü Selim Gürata, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2011-2012 repertuvarını belirlediklerini söyledi.

Selim Gürata, Antalyalı sanatseverlerin karşısına bu yıl 10 oyunla çıkacaklarını, bunlardan 5’inin yeni oyun olduğunu belirtti.

Gürata, “Antalya Devlet Tiyatrosu, 1 Ekim’de perdesini Hans Fallada’nın romanından Yılmaz Onay tarafından tiyatroya uyarlanan ‘Küçük Adam Ne Oldu Sana’ isimli kabareyle açacak” dedi.

Selim Gürata, ADT’nin bu sezon, Leonard Wibberley’in romanından uyarlanan “Kükreyen Fare” adlı çocuk oyununu, Haldun Taner’in yazdığı “Eşeğin Gölgesi” adlı komediyi, Yaşar Kemal’ın “Teneke” adlı eserini ve Türkiye’de ilk defa sahnelenecek Hristo Boyçev’in “Yeraltılı” adlı eserini sanatseverlerle buluşturacağını kaydetti.

Gürata, geçen sezonun sevilen eserlerinden “Hadi Aldat Bakalım”, “Yedi Kadın”, “Sırça Kümes”, çocuk oyunları “Pinokyo” ile “Don Kişot”un da sahneye konulacağını bildirdi.

“Küçük Adam Ne Oldu Sana” isimli kabarenin yönetmeni Barış Erdenk de oyunun müzikli, danslı kabare olduğunu, oyunda 5 müzisyen ve 15 oyuncunun sahne alacağını söyledi.

Oyunun 2. Dünya Savaşı’na giden dönemde Almanya’yı anlattığını belirten Erdenk, “Oyun, insanların küçük düşündüğünde gelişen süreçlere itiraz etmeyip, eleştiri hakkını kullanmayıp, her şeye göz yumduğunda dışarıdaki sistemin bütün dünyayı tehdit etmesini anlatıyor” diye konuştu.

CnnTurk

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.