Ardahanlılar ‘Hasret Emmi’ Oyununa Tepki Gösterdi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Merkezi İstanbul Esenyurt’ta bulunan Ardahan Kültürevi Derneği’nin organize ettiği ‘Hasret Emmi’ isimli tiyatro gösterisine Ardahanlılar büyük tepki gösterdi.

Bu yıl 12.’si düzenlenen Ardahan Ulusal Bal ve Kültür Festivali öncesi sergilenen Hasret Emmi tiyatrosunu izlemeye gelen vatandaşlar, hayal kırıklığı içinde salonu terk etmek zorunda kaldılar. Halk Eğitim Merkezi salonunu dolduran yaklaşık 500 kişinin izlemek için geldiği tiyatro oyununda söz konusu imam tiplemesinin kötü lanse edilip, eğitime karşı ve teröre hizmet eden biri olarak gösterilmesine sert tepki gösterildi.

Oyunu izlemeye gelen başta protokol üyeleri olmak üzere birçok vatandaş salonu terk etti. Oyuna AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay da tepki gösterdi. Çamliçatak Ormanlarında gerçekleştirilen Bal Festivali’nde konuşan vekil Atalay, imamların toplum içinde kötü gösterilmesinin kabul edilemez bir durum olduğunu belirterek, yapılanın art niyet olduğunu kaydetti. Atalay, bu ülkenin, kurtuluş savaşında, Çanakkale Savaşı’nda çok önemli roller alan imamların, dini eleştirmek adına kötü göstermek isteyenlerin bilmesi gereken tek şeyin, Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlattığı sırada çıktığı yurt gezilerinin büyük bir kısmında devlet yetkililerinden önce imamlar tarafından karşılandığı olduğunu ifade etti. Atalay, imamların ve kanaat önderlerinin savaşların kazanılmasında önemli roller oynadığına vurgu yaptı.

Atalay, imamların toplumda saygın bir yeri olduğunu dile getirerek, hiç kimsenin imamları kötü gösterip, işbirlikçi, eğitime karşı ve vatan haini olarak lanse etmesinin hakkı bulunmadığını kaydederek, söz konusu tiyatro oyununa sert tepki koydu.

Haber Alemi

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.