Bodrum'da Antik Tiyatro Bulundu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Muğla’nın Bodrum ilçesinde MÖ 4. yüzyıla ait antik tiyatro bulundu.

Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Derya Şahin, Gümüşlük beldesindeki Myndos antik kentinde sürdürülen kazı çalışmalarında, Helenistik döneme ait 2 bin 500 yıllık antik açık hava tiyatrosu bulunduğunu söyledi.

Söz konusu alanda, önceki yıllarda Alman ekip tarafından jeomanyetik bir çalışma yapıldığını belirten Şahin, bunun sonuçlarını bu yıl öğrendiklerini anlattı.

Tiyatronun yakın zamanın en önemli buluntularından olduğunu belirten Şahin, “İsa’dan önce 4. yüzyıl ortalarına ait bir Helen tiyatrosuyla karşı karşıyayız. Büyük bir tiyatro olduğunu söyleyebiliriz. Arazinin yapısına göre oturma basamaklarının genişliğine göre oldukça büyük bir tiyatro” diye konuştu.

“BODRUM ANTİK TİYATRO’DAN DAHA BÜYÜK”

Kazı heyeti üyesi arkeolog Aykut Özet ise Mausolos’un kurduğu 3 büyük şehirden biri olan Myndos’un ortaya çıkarılmasının önemine işaret etti.

Bulunan tiyatronun, Bodrum Antik Tiyatrosu’ndan daha büyük olduğunu belirten Özet, “Bu tiyatro, MÖ 4. yüzyıla aittir. Anadolu’daki önemli tiyatrolardan biridir” dedi.

Tiyatronun kaç kişilik olduğunu henüz bilmediklerini anlatan Özet, “Kazı sonucu kaç kişilik olduğu ortaya çıkacak. Bu sayı, Myndos için de önemli. Kazının ardından etkinliklerin burada yapılma imkanı olacak. Bodrum yarımadasının turizmi açısından çok önemlidir. Bu durum jeofizik ve jeomanyetik çalışmaların sonucu ve yeni elde edildi. Çok heyecanlıyız. Tahmin ettiğimiz eserler tek tek ortaya çıkıyor. Tiyatro ortaya çıkacak. Arkasından direkli cadde, sütunlu cadde var. Bu tiyatroyu limana bağlayan bir cadde var” diye konuştu.

Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.