Bornova Şehir Tiyatrosu Seyirci Rekoru Kırdı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İzmir’de devlet tiyatrolarından sonra kadrolu oyunculara sahip tek kurum tiyatrosu olan Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT), 2011 yılında sahnelediği oyunlarla seyirci rekoru kırdı. Bu yılın ilk sekiz ayında 15 bin 500 seyirciye ulaşan tiyatro, geleceğin oyuncularını da yetiştiriyor. BBŞT, ekim ayında başlayacak yeni sezonda perdelerini, Brecht’in “Arturo Ui’nin Yükselişi” oyunuyla açacak.

Geçen sezon “Oyunun Oyunu” 16, “İşgüzar Bir Tekerrür” 13 defa sahnelendi. “Lermes’in Kalbi” isimli oyunu ise 5. Uluslararası İzmir Kukla Günleri kapsamında çocuk oyuncular tarafından sahnelendi. Ayrıca 14 kursiyer oyunu da toplam 65 defa tiyatroseverlerin karşısına çıkarıldı. Ayrıca kış ve yaz dönemlerinde aralarında Altındağ, Çamdibi, Naldöken ve Evka-4 gibi tiyatro çalışmalarının kültürel gelişimde büyük önem taşıdığı merkezlerin de içinde bulunduğu altı bölgede çocuk tiyatrosu kursları düzenledi. Bunlarda geçen sezon 650 kursiyere eğitim verildi.

Çocukların kişisel gelişimlerine katkı sağlamak istediklerini belirten Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, “Tiyatro sanatı, uzun bir çaba, gayret ve emek gerektiriyor. Senaryosunun yazılmasından prova çalışmalarına ve dekorasyona kadar gerçekten arkasında yoğun emeğin olduğu bir etkinlik. BBŞT sadece tiyatro gösterileriyle değil, çok daha önemlisi küçükten ergen yaşa kadar farklı gruplara tiyatroyu sevdirmek ve öğretmek adına verdiği eğitimlerle de adından söz ettiriyor.” dedi.

Pirsus Haber

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.