Defne Kültür Sanat Festivali Başlıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Yeşilpınar Belediye Başkanı Malik Kılıç, bu yıl 8’ncisini düzenleyecekleri “Defne Kültür-Sanat Festivali”ni Harbiye ve Gümüşgöze Belediyeleri ile birlikte düzenleyeceklerini bildirdi.

Kılıç, Antakya Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında, 25-28 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan “Defne Kültür-Sanat Festivali”nin her geçen yıl daha da büyüdüğünü ve önem kazandığını belirtti.

Halkın ilgisi, sevgi ve coşkusuyla büyüyen festivale yeni soluk çevre ve güç kattıklarını ifade eden Kılıç, ” Sevgi, barış ve hoşgörünün kenti olan Hatay’ın cennet köşesi mitolojik adı da “Dafne” olan bu coğrafyanın özünde sanatı, kültürü kucaklayan insanlarımız var. Festivaller insanları ortak paydada buluşturur ve sanat ile insanın zekası ortaya çıkar. Toplumların kültürlerini yaşatmada ve geleceğe taşımada önemli rolleri vardır. ” diye konuştu.

Kılıç, festival kutlama etkinlikleri kapsamında, satranç, tavla turnuvası, masa tenisi, voleybol, basketbol karşılaşmaları, film, tiyatro gösterimleri, müzik, şiir dinletisi ve konserler düzenleneceğini kaydetti.

Toplantıya, Harbiye Belediye Başkanı Hikmet Karaali ve Gümüşgöze Belediye Başkanı İbrahim Güzel’de katıldı.

Haberler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.