PAHOY Halk Dansları Topluluğu Türkiye'ye Döndü

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Portekiz’in Argoncilhe kentinde düzenlenen 33. Internatıonal Danços do Mundo Folk Dance Festivali’ne, 3. kez davet edilen tek grup olan Denizli Belediyesi PAHOY Halk Dansları Topluluğu, 37 dansçı ve müzisyeni Denizli, Burdur, Artvin, Karadeniz ve seyirlik Aşuk-Maşuk oyunlarıyla ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek, 25 gün sonra yurda döndü.

Avrupa’nın, 12 gün süren, en uzun CIOFF (Dünya Folklor Festivaller Birliği) organizasyonu olan festivalde, PAHOY ‘un yanısıra Gürcistan,Hırvatistan,İspanya,Moldovya,Panama,Polonya,Şili,Rusya ve ev sahibi Portekiz’ den yaklaşık 500 dansçı ve müzisyen yer aldı.

Festival komitesi, festivalin kapanış seremonisini, en iyi sahne düzenlemesini yapan grup olması nedeniyle Türk ekibi PAHOY’a verdi. Komitenin, kapanış seremonisini, PAHOY eğitmenlerinden Niyazi Erdem Altun’un yapmasını istemeside ayrı bir gurur kaynağı oldu.

PAHOY Başkanı Deniz Semerci, ”Portekiz’deki festivale 3. kez davet edilen tek grup olmamız ve tüm grupların hocalığını yaparak, kapanış seremonisini de hazırlamamız ülkemiz adına bizleri ayrıca gururlandırdı. 25. kuruluş yılımızı kutladığımız bu yıl, Hollanda ve Sırbistan festivallerinin ardından 3’üncü kez katıldığımız Portekiz Festivali’nden sonra, yeni dönem çalışmalarımıza başlayacağız ve yıl bitmeden de KKTC Cumhurbaşkanı’nın davetlisi olarak, Kasım ayında, Kıbrıs’ın kuruluş törenlerinde ülkemizi temsil edeceğiz” dedi.

Denizli Haber

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.